Waarom William vroeger een tikkeltje jaloers zou zijn geweest op Harry

De koninklijke kloof ontstond jaren geleden al, zo vertelt de ex-bodyguard van prinses Diana.

Dat William en zijn jongere broer Harry af en toe van mening verschillen in dit royal leventje, is inmiddels wel bekend. Maar volgens een insider van de familie begonnen de eerste verschillen al op jonge leeftijd. William zou naar verluidt zelfs een beetje jaloers zijn geweest op zijn broertje.

Tikkeltje jaloers

In A Right Royal Podcast van HELLO! Magazine sprak de ex-bodyguard van wijlen prinses Diana, Ken Wharfe, over de broederlijke band tussen de twee prinsen. Enne, na vijf jaar dienst te hebben gedaan aan Lady Di – voordat hij verder ging met werken bij de Royal Protection squad – heeft Ken zeker een groot deel van de ‘ingewikkeldheden’ in de relatie tussen Harry en William mee kunnen maken. Hij nam luisteraars van de podcast mee terug naar de kinderjaren van de twee en vertelde dat William een tikkeltje jaloers was op Harry’s, eh… levenslustige karakter.

Grappenmaker

“William was waarschijnlijk een beetje jaloers op Harry vanwege zijn populariteit”, vertelt Ken de luisteraars. Hij spreekt in detail over Harry als driejarige en voegt eraan toe: “Harry was vroeger de populaire jongen van het stel. Hij was een karakter. Hij was een grappenmaker, en mensen houden van grappenmakers. Ik denk dat William als kind wat gereserveerder was, hoewel hij natuurlijk ook wel zijn momenten had.”

NL Beeld

Toch was er volgens de oudgediende, ondanks hun verschillen, één ding waar ze allebei – net als de meeste kinderen overigens –  precies hetzelfde in waren. Ze waren namelijk ontzettend clumsy. Hij vertelt dat, of het nu William was die met een golfclub op zijn hoofd werd geslagen bij Ludgrove, of Harry een grote snee in zijn knie kreeg door het vallen bij Wetherby, hij zich die overeenkomst maar ál te goed kan herinneren.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws