De voormalig bodyguard van Diana ziet gelijkenissen in de opvoeding van William en Harry

De appel valt niet ver van de boom.

De ex-bodyguard van prinses Diana blikt terug op de periode waarin hij voor de royal family werkte. In een gesprek met Hello! Magazine vertelt Ken Wharfe dat hij duidelijke overeenkomsten ziet in de opvoeding van Diana voor haar twee zoons, met de opvoeding die prins William en Harry aanpakken voor hun eigen kroost. Het zit in de familie, zullen we maar zeggen!

Prinses, maar vooral moeder

Ken Wharfe, die ruim zes jaar lang de bodyguard was van Diana, heeft een boek uitgebracht over de overleden prinses, om het 25e jaar sinds haar dood te herdenken. In een gesprek met Hello! Magazine kijkt hij vol waardering terug op hoe Diana haar rol als moeder aanpakte.

“Hoewel de jongens nanny’s hadden, was ze een hands-on moeder. Ze was altijd bij ze in de kinderkamer, of dan nam ze hen mee naar de keuken voor het ontbijt”, deelt hij over de dagelijkse gang van zaken bij het royal gezin.

Normaalste zaak van de wereld

Maar ook de kleine pleziertjes hoorden erbij, deelt Wharfe. “De jongens mochten vrienden uitnodigen voor logeerpartijtjes, en die mochten ook mee op vakantie. Ze nam ze mee naar Thorpe Park (een attractiepark vlakbij London, red.), waar ze in de rij moesten staan net als alle andere mensen, ze namen de bus in London, de underground, en ze gingen naar burgerrestaurants en andere eettentjes”, legt hij uit.

Zo zijn de royals zelfs naar (gasp!) de lokale supermarkt gegaan om daar de favoriete worstjes van de kleine Wills op te halen. Een flink avontuur natuurlijk – imagine dat je Bea tegen het lijf was gelopen met kleine Wim-Lex bij de vleeswaren in de plaatselijke supermarkt! “Charles snapte er niks van”, schrijft Wharfe. “Ze hadden immers de beste chefs thuis op Kensington Palace.”

Gelukkig opgevoed

En nu herkent de bodyguard-turned-author dus veel van Diana’s opvoeding van háár kroost, in hoe haar volwassen zoons de opvoeding van hun kleine spruiten aanpakken. “Prins George, prinses Charlotte en prins Louis krijgen dezelfde soort educatie als William. Je kon zien hoe ze genoten van de muziek bij het Platinum Jubilee Concert, en ze hebben plezier met een emmer en een schepje op het strand van Norfolk”, deelt Wharfe over de Cambridgjes.

Ook bij de Sussexes zag hij elementen van Diana’s opvoeding terug. “Harry en Meghan waren al een keer gespot met Archie en hun hond voor strandwandelingen vlakbij hun huis in Californië.” Who knows, zien we Kate of Meghan binnenkort ook op blote voeten bij een sportdag rondrennen?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws