Koningin Rania over uitgevlogen kroost: ‘Het is een golf van emoties’

'Niets kan je daarop voorbereiden!'

Onze eigen koningin Máxima zag haar dochters één voor één hun vleugels spreiden, onlangs kon koningin Letizia haar jongste dochter uitzwaaien, en ook koningin Rania mag zich nu onder de empty nesters scharen. In een interview praat de Jordaanse koningin en trotse moeder over haar kroost.

Drukke moeder

De Jordaanse royal family heeft een absoluut topjaar achter de rug: met meerdere diploma’s, twee huwelijken, en natuurlijk een indrukwekkende lijst royal duties achter de rug, is het niet gek dat koningin Rania een béétje mistig wordt wanneer ze terugblikt op haar jaar als moeder.

Onlangs was ze te gast in de Today Show, waar ze openhartig praatte over haar prinsen en prinsessen. “Het is eng hoe snel de tijd vliegt, toch? Ik bedoel…als ouders denk ik dat het onze taak is om te zorgen voor onze kinderen tot ze oud genoeg zijn om de wereld in te gaan…maar dat maakt het niet makkelijk wanneer die dag komt!”, verklapt Rania.

Ze vervolgt: “Weet je, over drie maanden tijd, van eind maart tot begin juni, had ik twee kinderen die trouwden en twee die hun diploma’s haalden. What was I thinking?” Ha! Er zullen ongetwijfeld volop moeders zijn die aan de Jordaanse royal kunnen relateren.

Emotioneel

Wanneer ze terugdenkt aan het huwelijk van haar oudste dochter, prinses Iman, stelt Rania: “Er is niets dat je kan voorbereiden op het moment dat je jouw dochter in die witte jurk ziet. Het is een mix van emoties – trots voor de sterke en onafhankelijke vrouw die ze geworden is, blijdschap om haar blijdschap, en verdriet omdat ze haar thuis verlaat. Het komt dan allemaal samen en niets kan je daarop voorbereiden.”

Nu ook jongste zoon Hashem z’n diploma in de wacht heeft gesleept en begonnen is aan een studie, vindt Rania het thuis toch wel érg leeg worden. “Ik ben een empty nester nu, snap je. Het is gewoon zo’n golf van emoties.”

Ach gut! Beau Monde heeft overigens een goed idee voor de Jordaanse koningin: als ze nou even een WhatsApp-groep start met Letizia en Máxima, dan kunnen die drie elkaar door deze periode heen slepen. Van je royal besties moet je het hebben in moeilijke tijden, non?

Bron: Hola.com | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws