Al 53 jaren stijlvol én betrokken: koningin Rania viert verjaardag

Een powervrouw vol wijze lessen in een luxe jasje.

Het is vandaag feest in Jordanië! Daar mag koningin Rania Al Abdullah vandaag namelijk 53 kaarsjes uitblazen. Het Jordaanse hof staat uitgebreid stil bij de gelegenheid, en ook zoon Hussein zet z’n moeder in het zonnetje.

Stijlvol feestje

De royal family van Jordanië heeft een prachtig jaar. Twee sprookjesachtige bruiloften, een dertigjarig huwelijksjubileum, en nu is het alweer tijd voor HM’s verjaardag!

Door de jaren heen toont Rania zich immer stijlvol, met een grote voorliefde voor luxe designers en een geheel eigen gevoel voor mode. Daar zijn we bij Beau Monde natuurlijk groot fan van! Maar nog belangrijker: achter al die pracht en praal vinden we vooral een ambitieuze vrouw, die zich niet zomaar uit het veld laat slaan en zich hard inzet voor haar idealen.

Powervrouw

Zo houdt de majesteit zich veel bezig met female empowerment (niet gek voor een vrouw die zelf opklom van burgermeisje tot queen). Want, in haar eigen woorden, “als een vrouw succes heeft, helpt ze de mensen om zich heen en trekt ze hen mee omhoog. Als je een vrouw meer kracht geeft, geef je een hele maatschappij meer kracht.” Wijze woorden van Rania!

Moeder

Bovendien toont Rania zich altijd als een bijzonder betrokken moederfiguur. Toen haar eigen prinses Iman in het huwelijksbootje stapte deelde ze eindeloze kiekjes van het proces, en ook bij het huwelijk van zoonlief en schoondochter Rajwa deelde ze (net als elke andere trotse moeder anno nu) prachtige foto’s en sprookjesachtige video’s van het grote feest.

Vandaag zijn de rollen een keertje omgekeerd: kroonprins Hussein is nu namelijk zélf degene die z’n moeder in het zonnetje zet met een lieve foto.

In een ogenschijnlijk simpele outfit (witte top, wit jasje, blauwe jeans – klassiek en casual) straalt Rania temidden van haar oudste zoon en haar kersverse schoondochter. “Moge God je altijd zegenen en beschermen, lieve moeder. Ik wens je een gelukkige verjaardag!”, valt er bij de foto te lezen.

Bescheiden hoogheid

En om toch nog even af te sluiten met een set wijze lessen volgens Rania: “Uiteindelijk is een status maar eens status, een titel maar een titel, die dingen komen en gaan. Het zijn je essentie en je waarden die belangrijk zijn.” Kortom: een béétje bescheidenheid is haar ook niet vreemd. Geen wonder dat de hoogheid zélf als voorbeeld fungeert voor verschillende andere collega-royals!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws