Griezelig: ongenode gast bij William en Kate thuis

'Geen oud landhuis is compleet zonder een geest, toch?'

Na William en Kates huwelijk, dat in 2011 groots werd gevierd, kreeg het stel het landhuis Anmer Hall cadeau van Will’s grootmoeder: wijlen koningin Elizabeth. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar, een heleboel renovaties én een tennisbaan verder. Maar ook in deze ongetwijfeld goed beschermde mansion vol pracht en praal, komt er wel eens een ongewenste gast opdagen.

Anmer Hall

Het koninklijke paar kreeg het imposante pand in Norfolk dus als huwelijkscadeau van de overleden koningin. Het 18e-eeuwse huis, gelegen op het Sandringham-landgoed, onderging een renovatie ter waarde van 1,5 miljoen Engelse ponden. De renovatie omvatte de bouw van een serre, een opnieuw gelegde oprit en een volledig nieuw interieur van de hand van ontwerper Ben Pentreath. Je hoort het wel, kosten noch moeite werden gespaard.

Beeld: NL Beeld

Inmiddels zijn de prins en prinses van Wales, al meer dan twaalf jaar de trotse eigenaren van dit landhuis met maar liefst tien (!) slaapkamers. En hoewel dit huis het toonbeeld is van luxe landleven, heeft het koninklijke paar hier maar enkele jaren gewoond. De Waleses waren in het landhuis gevestigd tussen 2015 en 2017, en gebruikten het optrekje ook tijdens de verschillende lockdowns als hun uitvalsbasis. Inmiddels hebben ze het landhuis echter ingeruild voor het praktischer gelegen Adelaide Cottage. Anmer Hall blijft echter de favoriete country getaway voor het kroonprinselijke gezin. Maar daarnaast blijkt het huis ook de thuisbasis te zijn van een ongewenste bezoeker: een geest!

Katholieke priester

“Toen de prins en prinses van Wales introkken in Anmer Hall, zwierf daar een geest van een katholieke priester rond”, onthulde paranormaal historicus Richard Felix, die te gast was in de Halloween-aflevering van Hello! Magazine’s A Right Royal Podcast. “Hij heeft daar vroeger gewoond en werd opgehangen en gevierendeeld vanwege hoogverraad. Hoewel hij in York is geëxecuteerd, is hij om onbekende redenen naar zijn huis teruggekeerd.” Brrr.

Felix vertelde ook dat William en Kate op de hoogte zijn gesteld van de aanwezigheid van de geest voordat ze hun intrek in Anmer Hall maakten. “Het commentaar kwam, neem ik aan, van prins William. Hij zei: ‘Geen oud landhuis is compleet zonder een geest, toch?'” Die Will, bang aangelegd is de kroonprins in ieder geval niet!

Lekker anoniem

Het gezin trekt zich vaak terug in Anmer Hall tijdens – misschien zijn ze er nu ook wel? – schoolvakanties. Ook kerst spenderen ze vaak in Norfolk, omdat ze kerstmis samen met de rest van de koninklijke familie in Sandringham vieren. In een aflevering van Apple Time to Walk zei William eerder over Anmer Hall: “We brengen zoveel mogelijk tijd daar door, het is er erg vredig.” De koninklijke familie voelt zich erg thuis in Norfolk en houdt ervan dat ze kunnen opgaan in de lokale bevolking. Kate brengt haar kinderen geregeld naar een keramiekwinkel om aardewerk te beschilderen en naar de traditionele snoepwinkel Mable’s Paint Pot.

Ook bedacht het koninklijk paar een slimme oplossing om optimaal te genieten van de prachtige stranden van Norfolk, zonder te veel aandacht te trekken. Een lokale inwoner vertelde aan Hello! Magazine: “Ze zijn gezien op een jacht voor de kust van Holkham Beach, het is de perfecte manier voor hen om van het strand te genieten zonder de drukte. Holkham is geweldig – het is het strand uit ‘Shakespeare in Love’ – met enorme witte zandstranden en duinen, en hoewel het erg populair is, voelt het nooit druk aan, omdat het zo uitgestrekt is.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws