Hoe je de ruimte van jouw stijlvolle badkamer en keuken maximaal kunt benutten

De keuken en badkamer zijn twee van de meest gebruikte ruimtes in een huis. En daarom worden ze ook vaak snel een rommeltje. We geven je een aantal tips over hoe je deze ruimtes slim kunt gebruiken en er tegelijkertijd stijlvol uit kunt laten zien. 

Een badkamer die bruist van stijl

Je hebt geen grote badkamer nodig om het mooi en praktisch in te kunnen richten. Het zit hem in een goede organisatie en slimme oplossingen voor het opbergen van je spullen:  

  • Kasten met ingebouwde spiegel  

Het combineren van een badkamerkast met spiegel biedt extra opbergruimte voor bijvoorbeeld make-up, gezichtsreiniging en andere kleine badkamerartikelen.  

  • Opbergmanden en bakken  

Je kunt decoratieve manden en bakken gebruiken om bijvoorbeeld je handdoeken of toiletrollen in op te bergen. Ze voegen wat extra decoratie toe aan je badkamer en zijn erg praktisch.  

  • Zwevende planken en kasten  

Het installeren van zwevende planken en kasten geven je badkamer een stijlvolle uitstraling en bieden opbergruimte zonder dat de vloer van je badkamer wordt gebruikt.  

  • Gebruik grote en egale tegels  

Om je badkamer ruimer te laten aanvoelen kan het helpen om te kiezen voor grote tegels in een lichte kleur. Ben je ook van plan om de tegels door te laten lopen op de wanden? Kies dan ook hier voor de grotere tegels en laat de kleur overeenkomen met de kleur van de vloertegels. 

Standaard

Een efficiënte indeling voor een schitterende keuken

In de keuken is het voor veel mensen belangrijk om genoeg ruimte te hebben voor het koken en tegelijkertijd een gezellige ruimte te creëren waarin je jezelf graag wilt bevinden. De keuken is namelijk een plek waar je elke dag wel een keer bent, of het nou voor het bereiden van eten is, of het graaien van snacks uit de koelkast. Daarom hebben wij enkele tips voor je om de ruimte in jouw keuken optimaal te benutten:  

  • Richt kastjes en lades slim in  

Denk hierbij aan vooraf ingedeelde besteklades, doosjes en bakjes voor je etenswaren en dividers om al je keukengerei op zijn plek te houden.  

  • Ingebouwde keukenapparatuur 

Als je jouw keuken nog moet samenstellen, is het slim om te kiezen voor inbouwapparatuur. Je keuken ziet er strakker uit en oogt ook ruimer. Denk hierbij aan een ingebouwde koelkast, vriezer, koffiezetapparaat, vaatwasser en oven.  

  • Investeren in een kookeiland 

Een kookeiland is een grote uitgave, maar biedt enerzijds extra ruimte om je gerechten voor te bereiden en anderzijds creëer je ook extra opslagruimte voor bijvoorbeeld pannen, borden of keukengerei.  

  • Ophangen van open planken  

Het ophangen van planken in je keuken is een stijlvolle manier om je mooie glazen en servies te tonen, en daarnaast bespaar je ook weer ruimte in je keukenkastjes. 

Persoonlijke accenten voor de finishing touch

Om je keuken en badkamer helemaal af te maken en naar jouw stijl in te richten, is het toevoegen van persoonlijke accenten key. Denk hierbij aan het kiezen van mooie handdoeken in je favoriete kleur en andere accessoires die aansluiten bij de rest van je interieur om het tot een prachtig geheel te maken. Ook kan verlichting heel veel doen met een ruimte en de sfeer verbeteren. Wat groen toevoegen, zoals planten en bloemen, werkt ook altijd goed voor het creëren van een rustige en aangename omgeving. 

Het inrichten of herindelen van je badkamer en keuken hoeft dus echt niet ingewikkeld te zijn. Met kleine aanpassingen kun je een ruimte al heel anders laten voelen en meer ruimte creëren. Zo zullen jij en je huisgenoten nog meer van deze ruimtes gaan genieten! 

Laatste nieuws