Onder de hamer: avondjurk prinses Diana levert bijna een miljoen dollar op

En daarmee breekt de japon nét niet het record van de iconische schapentrui.

Gisteravond heeft er iemand weer een flink bedrag betaald voor een kledingstuk van Diana. Het ging deze keer om een avondjurk van wijlen de prinses. Het item leverde bij een veiling maar liefst 900.000 dollar op.

Kleine miljoen

Van haar baljurken tot haar juwelen en zélfs persoonlijke brieven: iedereen lijkt een stukje van Diana te willen hebben, en sommigen daarvan zijn bereid om wel héél diep in de buidel te tasten. Gisteren vond er een zoveelste veiling van spullen van de prinses plaats, en is er iemand met een avondjurk, én een lege bankrekening naar huis gegaan. Deze royalty fan heeft namelijk 900.000 dollar neergelegd voor de japon. Een stuk meer dan de experts van Veilinghuis Julien’s Auctions hadden verwacht: zij hadden vooraf ingeschat dat de jurk 100.000 tot 200.000 dollar zou opleveren.

Meer items

De geveilde jurk is een ontwerp van de Marokkaans-Britse ontwerper Jacques Azagury, en droeg Lady Di twee keer: één keer tijdens een diner in Florence, en één keer tijdens een optreden van het Vancouver Symphony Orchestra in Canada. Naast de japon gingen er gisteravond nog een item van Diana onder de hamer. De blouse die zij droeg op haar verlovingsportret werd vooraf geschat op 80.000 tot 100.000 dollar, maar leverde uiteindelijk 300.000 dollar op.

Record

Hoewel we het over behoorlijke bedragen hebben, breken de kledingstukken geen records met hun opbrengst. In september dit jaar betaalde iemand namelijk al 1,1 miljoen dollar voor de iconische trui met het zwarte schaap. Diana’s persoonlijke brieven leverden een stuk minder, maar nog steeds een aanzienlijk bedrag op: in totaal werden die voor 161.000 pond verkocht, waarvan de duurste voor 31.000 pond. Hierin schreef Lady Di dat ze hoopte dat 1997 “voor ons allemaal” een gemakkelijker jaar zou worden. We weten allemaal hoe treurig dat is afgelopen…

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws