Zó ziet de kerstlunch bij de Windsors eruit

Samen dineren? Dat zit er bij de royal family niet in.

Vandaag schuiven we massaal aan bij een kerstdiner. En waar je je een voorstelling kunt maken van hoe dat eruitziet bij de meeste mensen, blijft het bij de royals toch altijd gissen. Gelukkig zijn er altijd een aantal loslippige genodigden die een tipje van de sluier kunnen oplichten van hoe een royal kerstviering eraantoe gaat. Zoals Mike Tindall, die ooit een grappig detail deelde over de kerstlunch in Windsor Castle.

Kerst bij de royals

Lunchen met de royal family in een kerstige sfeer? Daar willen we maar al te graag bij zijn. Helaas moeten we het in de laatste maand van het jaar meestal doen met een paar statige familiefoto’s en wat kiekjes van een vroege kerstreceptie. Een officiële kerstlunch binnen de paleismuren is natuurlijk alleen aan de royal family zelf besteed. Toch kunnen we dankzij Mike Tindall tóch een beetje meekrijgen van hoe zo’n lunch in het paleis eraantoe gaat. Enne, dat is niet met z’n alleen aan één grote tafel.

Aparte kamers

Want allemaal leuk en aardig, al die families en kleine royals, maar waar laat je die? Heel simpel, aan een aparte tafel ín een andere kamer. Mike legt uit: “Tijdens de kerstlunch waren we met ongeveer zeventig anderen, en er zijn in totaal zeven kamers. De kinderen hebben een aparte kleine tafel, die in een andere kamer staat.” Zelf zat hij aan tafel bij Charles, die toen nog prins was, en was hij zeer te spreken over het eten. “Het was heerlijk, heel goed.”

Weegschaal en cocktails

Naast deze onthulling van Mike, zijn we nog meer details over de kerstige bijeenkomsten van de Windsors te weten gekomen. Zo schijnt het de traditie te zijn om je voor en na het kerstdiner te wegen om te bepalen of je wel genoeg hebt gegeten (ja, echt!), en zou het er behoorlijk heftig aan toe gaan wanneer de thee wordt ingeruild voor cocktails. Het lijkt er dus op dat het er ook binnen de paleismuren gezellig aan toe gaat tijdens de feestdagen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws