Surprise! Zweedse koningin verrast door kleinkinderen voor haar verjaardag

Een zoete verrassing voor de Zweedse koningin!

Vandaag is het precies 80 jaar geleden dat de Zweedse koningin Silvia het levenslicht zag. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Zo deelde het Zweedse hof al een prachtige portretfoto van de vorstin, maar het zijn uiteindelijk Silvia’s kleinkinderen die voor de (spreekwoordelijke) kroon op de speciale dag zorgen.

Verjaardag

Op 23 december 1943 zag in Heidelberg de kleine Silvia Renate Sommerlath het levenslicht. De jongedame gaat naar school en rondt een opleiding af tot tolk – maar uiteindelijk komt ze te werken in het marketingteam voor de stad München. Zodoende komt ze in 1972 dan-kroonprins Carl XVI Gustaf van Zweden tegen, en de rest is historia, zoals de Zweden zeggen.

Inmiddels heeft Silvia er al heel wat jaren op zitten als gemalin van de Zweedse monarch, en zoals heurt bij een tachtigste verjaardag van een royal, staan de Zweden uitgebreid stil bij de feestelijke gelegenheid.

Zo deelde het Zweedse kungahuset al deze prachtige foto van de tachtigjarige dame:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Verrassing

Maar wat blijkt? Ook Silvia’s kleinkinderen wilden de verjaardag van hun oma op een heel bijzondere manier vieren. Zo deelden de Zweden vanmorgen deze lieve video van de jongste generatie royals, die voorzien van feesthoedjes en -toeters een flinke taart voor hun oma klaarzetten. Met daarop tachtig kaarsjes én het monogram van de Zweedse koningin, uiteraard.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

De verrassing levert zoete taferelen op: zo is zij bij binnenkomst duidelijk onder de indruk van haar kleinkinderen, en zetten zij gezamenlijk hun beste beentje voor om de tachtig kaarsen uit te blazen – op het jonge prinsje Julien na, zo blijkt uit de beelden. Die was te druk met z’n feesttoetertje om zich te bekommeren om al die kaarsjes.

Het ziet er hoe dan ook uit als een bijzonder geslaagd verjaarsfeestje. Na de verrassing en het uitblazen van de kaarsjes, is te zien hoe Silvia omgeven door haar kleinkids geniet van een stukje taart en een drankje – én van de toeterkunsten van Julien, die zo toch een beetje de show steelt.

Ook namens Beau Monde van harte gefeliciteerd, hoogheid!

Bron: Instagram @Kungahuset | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws