Hoe kun je het beste je kleding wassen?

Een aantal handige tips!

Je kleding wassen, drogen en opvouwen is nu eenmaal niet een van de leukste huishoudelijke taken. Maar om je kleding van goede kwaliteit te behouden, moet je deze wel op de juiste manier wassen. Zo gaat het niet pluizen, pillen of scheuren na een aantal keer dragen en blijft het mooi. Met deze tips was jij je kleding op de juiste manier!  

Niet teveel in een keer wassen  

Als eerste moet je je wasmachine niet overladen en er niet teveel kleding in een keer in doen. Dit kan namelijk leiden tot kleding die niet goed schoon wordt en gaat kreukelen en dat wil je natuurlijk niet. Je moet er dus voor zorgen dat je kleding genoeg ruimte heeft om te ‘bewegen’ in je wasmachine.

Heb je altijd te veel was voor je wasmachine, omdat je bijvoorbeeld een groot gezin hebt? Dan kun je een wasmachine met een grotere trommel aanschaffen. Wanneer je kijkt bij de consumentenbond wasmachine, kun je zien hoeveel kilo aan was de wasmachine kan hebben.  

Standaard

Schoonmaken van je wasmachine 

Om je kleding zo schoon mogelijk te maken, kun je je wasmachine reinigen. Wanneer je dit niet doet, wordt je kleding minder schoon. Als eerste kun je de rubberen randen om de deur van de wasmachine schoon te maken. Hierin komen snel wasmiddel, haren en vet te zitten, dus het is wel zo fris om dit af en toe schoon te maken.

De zeeplade van je wasmachine kun je ook even schoonmaken door deze eruit te halen en met heet water te spoelen. Het is ook af en toe nodig om het filter van je wasmachine schoon te maken, dit doe je eigenlijk door het filterdeurtje te openen en deze leeg te laten lopen met een bakje eronder.  

Kies de juiste temperatuur en stand 

Sowieso moet de kleding gesorteerd worden voordat je het gaat wassen, op kleur, materiaal en de wasinstructies. Maar je moet ook de juiste temperatuur kiezen om je kleding goed te kunnen wassen. Let hierbij op de wasinstructies op het label in je kleding. Koud water is voor eigenlijk elk kledingstuk wel geschikt, en bespaart daarnaast ook nog eens energie. Warm water werkt natuurlijk wel beter als je kleding erg vies is. De meeste wasmachines hebben een speciale cyclus voor stoffen als wol, zijde en kant, om zo beschadiging aan deze kledingstukken te voorkomen. Met deze tips wordt kleding wassen een stuk eenvoudiger! 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..