Bella Hadid rockt de ‘stoffige bieb-bril’ á la 2024

Het topmodel blaast nieuw leven in de ouderwetse bril.

Je kent het wel: die vrouwtjes in de bibliotheek met dat herkenbare stoffige brilletje. En hoewel je het in eerste instantie niet zou verwachten, maakt deze ‘stoffige bril’ een heuse comeback. Of nou ja, als we een aantal A-listers mogen geloven. Zo zette bijvoorbeeld Bella Hadid de eerste stap naar de terugkeer van de bril. Enne, grote kans dat je oma hem gewoon nog ergens op zolder heeft liggen.

Comeback trends

We zien vaker dat trends van jaren geleden weer een comeback maken. Zo is de low rise jeans weer in, dragen we massaal weer haarbanden en loopt elke fashionista op UGGs. En of je het nu wil of niet: óók de bieb-bril is terug. Ja inderdaad: dat smalle rechthoekige bayonetta-brilletje dat al jaren prijkt op de neus van je oma. Als ineens heel Hollywood ermee loopt, weet je het zeker: dit wordt een enorme trend. Ook Teen Vogue weet het zeker: “De op de jaren ’00 geïnspireerde circulaire stijl werd populair in 2023 en staat klaar om dit jaar volledig de overhand te krijgen”, aldus het magazine.

Trendsetter

Wie de trendsetter was durven we niet te zeggen, maar Bella Hadid was er in ieder geval vroeg bij. Vorig jaar werd het topmodel om de haverklap gespot met een klein brilletje op haar neus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

TikTok-filter

Goed: nu staat het Bella natuurlijk beeldig, maar dat geldt voor zo ongeveer alles. Voordat je naar de winkel rent om eenzelfde exemplaar te bemachtigen, is het wel zo fijn om een idee te krijgen of zo’n brilletje jouw gezicht veel goeds doet. Enter: TikTok. De app heeft een filter geïntroduceerd waarmee je kunt zien of de trend jou goed staat.

Ben je helemaal om? Dan is het goede nieuws dat je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten voor een hip exemplaar. De brilletjes zijn namelijk gewoon voor een paar euro te koop bij de plaatselijke HEMA, Kruidvat of Action. En anders klop je gewoon gezellig weer eens bij je oma aan…

Bron: Dingen Voor Vrouwen, LINDA | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws