Minder douchen? Zo houd je je lokken toch lekker fris

Handig!

Het is eigenlijk helemaal niet goed voor je haar om het dagelijks te wassen. Toch is die verleiding wel groot, want we willen natuurlijk niet met vettig haar voor de dag komen! Ben jij nog op zoek naar slimme trucs om je lokken schoon te houden tussen de wasbeurten door? Hier zijn een aantal handige tips voor een blijvend frisse haardos.

Tips

Voordat je je haar vol spuit met droogshampoo en hoopt op het beste, wil je misschien eerst naar onderstaande tips kijken. Blogger Jess Keys geeft aan hoe zij haar lokken fris houdt tussen de wasbeurten door. Lees snel verder als je benieuwd bent naar haar ultieme hacks.

1. Föhnen

Als je je haar wast, laat het dan zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Om te voorkomen dat je haar snel vet wordt, föhn dan alleen de wortels (ongeveer een centimeter) van je haar. Zorg ervoor dat je dit droog föhnt en laat de rest van je lokken met rust. Dit zou volgens de blogger echt werken.

2. Gebruik een badmuts

“Geen idee waarom ik het gebruik van een badmuts de eerste 29 jaar van mijn leven heb afgewezen. Maar dit helpt écht tegen pluizig haar. Want ook al wordt mijn haar niet nat onder de douche, de stoom zorgt ervoor dat mijn haar gaat pluizen”, aldus Keys.

3. Toch de droogshampoo

Ziet je haar er toch echt iets te vet uit, en wil je het echt nog niet wassen? Dan kan droogshampoo toch jouw redder in nood zijn. In vele gevallen gebruiken we onze droogshampoo dus pas als ons haar al vet is, maar wist je dat het ook ingezet kan worden ter preventie? Breng het voor het slapen gaan aan en de volgende dag is er niets aan de hand. Sommigen kennen hun haar zo goed, dat ze precies weten wanneer het ongeveer vet zal worden. Zij zetten hun droogshampoo dan al de avond van tevoren in. Maar je zou het ook al in je haar kunnen sprayen wanneer jij jouw haar pas een dag geleden hebt gewassen. Opties genoeg!

Bron: Marie Claire, Marie Claire UK | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws