Na Kate nu ook koning Charles naar het ziekenhuis voor operatie

Het gaat gelukkig om een goedaardige aandoening.

Vlak na het nieuws over de buikoperatie van prinses Kate, blijkt ook Charles nu een operatie te moeten ondergaan. De koning zal komende week behandeld worden voor een vergrote prostaat, zo meldde het Britse hof.

Goedaardig

“Net als duizenden mannen per jaar heeft de koning een behandeling aangevraagd voor een vergrote prostaat”,  luidde het bericht vanuit Buckingham Palace. “De toestand van Zijne Majesteit is goedaardig en hij zal volgende week naar het ziekenhuis gaan voor behandeling.”

Een bron vanuit het paleis vertelde aan ABC News dat Charles zijn diagnose bewust wilde delen, om zo bewustwording over de aandoening te vergroten. Volgens de website van de Britse National Health Service (NHS) komt een vergrote prostaat vaak voor bij mannen boven de 50 jaar. Het betreft geen kanker, en vormt bovendien geen ernstige bedreiging voor de gezondheid.

Op de agenda van de koning stonden voor donderdag en vrijdag een reeks vergaderingen en evenementen op Dumfries House gepland. Deze worden nu uitgesteld, op advies van zijn arts.

Buikoperatie Kate

De timing van deze operatie is opvallend, nu gisteren ook het nieuws over Kates operatie bekend werd gemaakt. Kensington Palace onthulde in een verklaring dat de Princess of Wales een succesvolle buikoperatie heeft ondergaan, en de komende tijd in het ziekenhuis zal moeten herstellen.

“Hare Koninklijke Hoogheid De Prinses van Wales werd gisteren opgenomen in de London Clinic voor een geplande buikoperatie. De operatie was succesvol en de verwachting is dat ze tien tot veertien dagen in het ziekenhuis zal blijven”, liet Kensington Palace weten. “De Prinses van Wales waardeert de belangstelling die deze verklaring zal wekken. Ze hoopt dat het publiek haar wens zal begrijpen om zoveel mogelijk normaliteit voor haar kinderen te handhaven.”

Omdat Kates wens is dat haar persoonlijke medische informatie privé blijft, zal Kensington Palace alleen updates geven over haar herstel wanneer er belangrijke en nieuwe informatie is.

Wij hopen natuurlijk op een succesvolle operatie voor Charles, en wensen beide royals een voorspoedig herstel!

Bron: Hello! Magazine, ABC News, Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws