Prinses Caroline viert vreugdeloos zilveren huwelijk

Van enig huwelijksgeluk is al jaren geen sprake meer.

Huwelijksjubilea zijn over het algemeen een goede reden voor een liefdevol diner of, in het geval van moderne royals, op z’n minst een set zoete foto’s op sociale media. Toch gaat de zilveren trouwdag van prinses Caroline vandaag zonder enige bombarie of enig teken van romantiek voorbij.

Drie maal scheepsrecht

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat prinses Caroline (eerst van Monaco, tegenwoordig van Hannover) in het huwelijksbootje stapte met prins Ernst August. Met zo’n prinselijk bruidspaar verwacht je misschien een hoop fanfare, eindeloze royals op de gastenlijst en duizelingwekkend dure juwelen, maar dat viel tegen.

Beeld: NL Beeld

Het paar trouwde namelijk in 1999 in een kleine burgerlijke ceremonie te paleize in Monaco. Tja – Caroline had al twee eerdere huwelijken achter de rug én was destijds zwanger van hun dochtertje, prinses Alexandra. Dat je dan geen zin hebt om wéér zo’n megafeest te plannen, is te begrijpen.

Huwelijksgeluk

In de jaren na hun trouwerij, lijkt alle geluk het paar toe te lachen.

Ze zwieren graag over de dansvloer bij (een van de vele) gala’s die Monaco rijk is, zoals hier bij het Bal de la Rose in 2003:

Beeld: NL Beeld

Ook voelt Ernst August zich als prins zijnde duidelijk thuis bij allerhande koninklijke aangelegenheden en neemt hij eind 2003 naast zijn vrouw, zwager Albert, en schoonvader Rainier plaats in de royal box bij een operavoorstelling voor Monaco’s Nationale Dag.

Beeld: NL Beeld

Maar over de jaren lijkt de relatie tussen de twee steeds verder te bekoelen. In 2009 verschijnen de twee nog enkele malen naast elkaar in het openbaar, maar naar verluidt is dit het jaar dat de twee uit elkaar besluiten te gaan. Zodoende keert Caroline terug naar Monaco (een titel rijker, maar een paar illusies armer) en blijft Ernst achter in één van z’n villa’s.

Beeld: NL Beeld

Drama

Nee, Ernst August en Caroline worden nooit samen gezien, wonen niet samen en zijn nooit met z’n tweeën tegelijk bij dochter Alexandra. Toch hebben de Grimaldi’s nooit haast gemaakt om de banden met de beruchte prins van Hannover te verbreken, terwijl daar toch echt meer dan genoeg redenen voor zijn.

Meer dan eens reed prins Ernst August een scheve schaats. Zo was hij betrokken bij vechtpartijen en relletjes en belandde hij in het ziekenhuis door alcoholmisbruik. Ook is hij met enige regelmaat in de rechtbank verschenen, en weigerde hij na een forse ruzie op te komen dagen bij (of zelfs maar goedkeuring te geven voor) het huwelijk van zijn zoon. Hoewel de schandalen elkaar snel opvolgden, heeft prinses Caroline nooit officieel een punt achter haar huwelijk gezet.

Scheiding

Toch gaan er al enkele jaren geruchten rond dat de twee hun scheiding binnenkort ook op papier definitief zullen maken. Prins Ernst August is volgens ingewijden namelijk al sinds de zomer van 2021 helemaal gelukkig met een nieuwe liefde. Volgens Bild gaat het om de Spaanse kunstenaar Claudia Stilianopoulos, die zelfs naast prinses Caroline niet afsteekt als een slechte partij.

Haar ouders zijn namelijk schathemeltjerijk en naar verluidt goede bekenden geweest van onder meer prinses Diana, prinses Margaret en de Kennedy’s. Als het zo serieus wordt dat Hannover zich voorbereidt op een nieuwe royal wedding, dan zal prinses Caroline toch haar titels en ex definitief vaarwel moeten zeggen.

Klein feestje

Door alle bagage rond haar echtgenoot zou je bijna vergeten dat vandaag nóg een bijzondere betekenis heeft voor prinses Caroline. Zij is vandaag namelijk jarig! Een romantisch jubileumdiner mag er dan niet in zitten voor de prinses – een flesje bubbels en een luxe taartje kunnen uiteraard wel gewoon. Van harte, hoogheid!

Bron: Beau Monde archief, Royal Central, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws