5x royals die ooit in een tv-programma verschenen

Van prinses Sofia van Zweden tot onze eigen Eloise.

Normaal gesproken houden royals gepaste afstand van tv-programma’s voor ‘het gewone volk’, maar soms gaat er ergens wat mis en trekt een hoogheid tóch de stoute schoenen aan. We zetten vijf royals op een rij die ooit verschijning maakten in een tv-show.

1. Prinses Sofia (Zweden)

Van alle vrouwen die momenteel binnen de paleismuren vertoeven, is prinses Sofia ongetwijfeld de opvallendste tv-verschijning geweest. Sofia deed ooit mee aan – laten we zeggen: niet zo koninklijk – tv-programma. Het was voordat zij haar hart verloor aan prins Carl Philip weliswaar, maar toch: de transformatie van een nagenoeg naakte vrouw met een slang om haar lijf die haar opwachting maakt in een realityshow tot een keurige prinses die zich netjes aan de koninklijke etiquette houdt blijft tot de verbeelding spreken.

Niet schrikken: dit was Sofia voordat zij koos voor een leven als prinses (bron: NL Beeld)

2. Prinses Delphine (België)

Als het gaat om royal controversie, kan ook Delphine er wat van. In 2020 werd zij na een jarenlange strijd erkend als de buitenechtelijke dochter van koning Albert. Sindsdien gaat ze, tot ongenoegen van veel Belgen, als prinses door het leven. Daarnaast maakt Delphine furore als kunstenares, en die combinatie was hét recept voor haar deelname aan Dancing With the Stars. In 2021 danste zij de sterren van de hemel in de Belgische versie van het programma. Kijk en oordeel zelf!

3. Meghan Markle (Groot-Britannië)

Royal is ze inmiddels al een tijdje niet meer, maar Meghan verdient toch absoluut een plekje in deze lijst. Voordat Meg prins Harry eeuwige trouw beloofde, schitterde zij op het witte doek als Rachel Zane in Suits.

Meghan had tijdens opnames Suits een codewoord voor Harry

Nog veel eerder, in 2006, was Meghan te zien als koffermeisje bij Deal or No Deal, de Amerikaanse versie van Miljoenenjacht. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Decider.com (@deciderdotcom)

We dachten dat Meghan na Suits haar acteercarrière voorgoed vaarwel had gekust, maar als we de geruchten mogen geloven, is niets minder waar. De ex-royal zou zelfs een rol bemachtigd hebben in een nieuwe spin-off van SuitsTo be continued?

4. Maud Behn (Noorwegen)

Nog zo’n net-niet royal is Maud Behn. De oudste dochter van de Noorse prinses Märtha Louise is echter natuurlijk wel gewoon een kleinkind van de koning en koningin van Noorwegen – een semi-royal dus. Maud liet in november 2022 haar zangkunsten horen tijdens de Noorse Masked Singer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ❤️3_eyed_cat❤️ (@3_eyed_cat)

5. Eloise van Oranje (Nederland)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

Onze eigen Eloise mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Zij maakte haar opwachting in het keurige programma Het Perfecte Plaatje, al kreeg haar deelname nog wel een controversieel randje. De gravin verscheen in de show in badpak, en dat leverde de nodige reacties op. Gelukkig kon Elo rekenen op steun van ongeveer heel Nederland. Trots!

Bron: All Things Amalia, De Telegraaf | Beeld: NL Beeld, Instagram 

Laatste nieuws