Dit is de route die de Oranjes gaan lopen op Koningsdag 2024

Het belooft een gezellige dag te worden in Emmen!

Een officiële vrije dag, knusse rommelmarkten en heerlijke oranjetompoucen: je kunt bijna geen hekel hebben aan Koningsdag. Hoewel we nog even moeten uitkijken naar de dag dat de koning zijn verjaardag viert, is er al wél meer bekend over hoe de Oranjes Koningsdag gaan invullen.

Emmen

27 april lijkt wellicht nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. En op de gezelligste vrije dag van het jaar wil je natuurlijk wel iets leuks plannen. De één gaat naar een festival, een ander gaat op de rommelmarkt staan en weer een ander aanschouwt de gezelligheid lekker vanaf de bank voor de tv.

Maarre, mocht jij in het noordoosten van het land wonen (of zin hebben om een stukje te reizen), dan kun je nóg een activiteit aan dit lijstje toevoegen. Vorig jaar waren de inwoners van Rotterdam namelijk de gelukkigen die het koninklijk gezin mochten ontvangen op Koningsdag, maar dit jaar gaat deze eer naar het Drentse Emmen.

Route de Oranjes

Als je van plan bent om de koninklijke familie te spotten op Koningsdag 2024, dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar de Oranjes precies langs zullen komen. Goed nieuws: de organisatie heeft een overzichtelijke plattegrond gedeeld waarop de route staat afgebeeld.

De route van de Oranjes loopt dwars door het centrum van Emmen, zo komt de koninklijke familie zowel door het oude- als het nieuwe gedeelte. Ze beginnen hun tocht op het Noorderplein en via het Marktplein wandelen Willem-Alexander en zijn familie vervolgens richting de oude dierentuin, het Rensenpark. Vanaf daar loopt het gezelschap langs de Grote Kerk en Wildlands – oftewel: de nieuwe dierentuin – naar het Raadhuisplein. De route wordt afgesloten bij het Atlas theater.

Enthousiast

Burgemeester Eric van Oosterhout is enthousiast over de route. “Die biedt volop mogelijkheden om ons als gemeente en regio aan de Koning en de Koninklijke familie te laten zien. De Koning wandelt zowel door het oude als het nieuwe deel van het centrum. En onderweg is er voldoende ruimte voor toeschouwers om het bezoek van de Koning van dichtbij te volgen.”

Aanwezigen

Over in welke formatie de Oranjes zullen verschijnen, is nog niet bekend. Vorig jaar in Rotterdam ontbrak bijvoorbeeld prinses Alexia, die te druk was met blokken voor haar examens in Wales. Aangezien Ariane voor school is uitgevlogen naar Italië, zou het maar zo kunnen dat het jongste A’tje Emmen aan zich voorbij laat gaan. Wij wachten in ieder geval in spanning af!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @koningsdagemmen_ | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws