Van stedentrip tot overwinteren: Malaga heeft het allemaal!

Wanneer je denkt aan het boeken van een stedentrip, denk je al snel aan de Europese hoofdsteden. Maar er zijn nog zo veel meer mooie plekjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Spaanse stad Malaga, die volgens velen de perfecte bestemming is voor het beleven van een geweldig weekendje weg. Bovendien is deze plaats door zijn aangename klimaat ook een perfecte locatie om te overwinteren, als de vrieskou van Nederland je tegenstaat. In dit artikel duiken we wat dieper in de mogelijkheden die Malaga de Nederlandse toerist te bieden heeft.

Ligging en geschiedenis

Malaga is na Sevilla de tweede stad van de Spaanse regio Andalusië. Dat is de meest zuidelijke regio van het land, dus je zit er direct aan de kust. Sterker nog, deze havenstad ligt op slechts 140 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar, het gebied tussen Spanje en Marokko. Door een rechtstreekse vlucht Amsterdam Malaga te boeken, ben je er zo: de reistijd bedraagt ongeveer drie uur en dat is zelfs minder dan wanneer je met de trein van Den Helder naar Maastricht zou reizen.

Standaard

Bovendien ben je vanaf de luchthaven per trein al binnen een kwartier in het centrum van de stad. Alleen al daarom is Malaga voor veel mensen een interessante bestemming om te overwegen. Maar ook vanwege de rijke geschiedenis, waarin de Feniciërs, de Romeinen en de Moren een rol speelden. Zij lieten er hun sporen na in de vorm van veel objecten die nu als monumenten worden gekoesterd.

Vriendelijk en gemoedelijk

De stad Malaga kenmerkt zich door het historische centrum, dat autovrij is. Heerlijk om te wandelen of fietsen, want het huren van een fiets is in deze stad zeker een aanrader. Wie Malaga bezoekt zal al snel ontdekken dat het hier tot in de late uurtjes gezellig is. Dit is mede te danken aan het fijne klimaat van Spanje, maar ook door de gemoedelijke mentaliteit van de vriendelijke bewoners.

Daar komt nog eens bij dat je in Malaga het beste van twee werelden verenigd vindt: volop mogelijkheden om cultuur te snuiven (de stad telt meer musea) in combinatie met de mogelijkheid om lekker op het strand neer te ploffen en het genieten van zon en zee. Ook in de winter blijft de temperatuur er vrijwel altijd boven nul, ’s zomers zorgt een zeewind voor verkoeling!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws