Zo organiseer je de perfecte Paasbrunch!

Pasen is de tijd van nieuw begin. De lentezon laat zich langzaam maar zeker zien en de bloemen zijn lekker in bloei. Tijd voor de jaarlijkse paasbrunch met vrienden en familie. Is deze dit jaar bij jou thuis? No stress, we hebben onze beste tips op een rij gezet. Zo organiseer jij straks moeiteloos de perfecte Paasbrunch. 

1. Maak van je Paastafel een eye catcher

De basis van elke geslaagde paasbrunch is een perfect aangeklede tafel. Denk bijvoorbeeld aan een lichte kleur tafelkleed en voeg daar vrolijke paasdecoraties aan toe, zoals vilten paashaas placemats, kleurrijke servetjes en natuurlijk de onmisbare eierdopjes. Strooi wat paaseitjes rond over de tafel en zet een lekkere grote vaas met een paar frisse narcissen midden op tafel voor een echte lente sfeer.

Standaard

 2. Gerechten waar iedereen blij van wordt

Een paasbrunch zonder de juiste gerechten is als Pasen zonder paaseitjes. Wat super gezellig en leuk is om te doen is om verschillende gerechten op tafel te zetten om te delen. Naast het klassieke paasbrood met roomboter kun je denken aan:  

  • Wraps gevuld met zalm of kipfilet voor de hartige trek 
  • Mini quiches, warm of koud, maar allebei heerlijk 
  • Scones met clotted cream en jam 
  • Kleine bakjes yoghurt met granola of muesli en rood fruit 
  • Schaaltjes met vers fruit voor de vitamines 
  • Kaneelbroodjes, paasei brownies en mini cupcakes als paasdesserts 

 En om het helemaal af te maken: mimosa’s. Een glaasje bubbels maakt elke brunch beter! 

3. De grote paaseierenjacht

Geen paasbrunch is compleet zonder de traditionele paaseierenjacht. Het is leuk om een mix van grote en kleine chocolade eitjes, haasjes etcetera te verstoppen. Bij goed weer kun je buiten lekker aan de slag, en anders is binnen ook leuk. Voor een extra dimensie kun je punten toekennen aan de verschillende eitjes. Wie aan het eind de meeste punten heeft verzameld, wint een leuke paasprijs, bijvoorbeeld een gigantische chocolade paashaas. Gegarandeerd plezier voor jong én oud! 

 4. Extra tips

  • Begin op tijd met de voorbereidingen. Niemand wil gestrest aan de brunch beginnen! 
  • Betrek de hele familie bij de voorbereidingen. Maak het een gezamenlijk project en geef iedereen een taak. Zo hoef jij niet alles te doen alleen en kun je alvast wat voorpret hebben. 
  • Houd rekening met dieetwensen en allergieën en vraag dit op tijd bij vrienden en familie. Zo voorkom je dat iemand straks niet mee kan eten. 

Vrolijk Pasen! 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws