Waar is koning Frederik? Deens hof geeft duidelijkheid

Waarom de Deense koning steeds schittert door afwezigheid blijft echter onduidelijk.

Koningin Mary draagt haar nieuwe titel met verve en tikt werkbezoek na werkbezoek af, maar manlief Frederik is de laatste tijd in geen wegen of velden te bekennen. Het Deense hof heeft nu laten weten wanneer we weer een optreden van de koning kunnen verwachten.

Waar is Frederik?

Gehuld in een kobaltblauw pak van het Britse label The Fold, verscheen koningin Mary in Kopenhagen om het jubileum te vieren. En hoewel er vaak wordt gesproken over de prachtige outfits van de koningin, was dit keer koning Frederik het onderwerp van gesprek.

Erg frappant, aangezien de koning al een langere tijd niet meer in het openbaar is gespot. Zijn laatste koninklijke uitstapje was op 22 maart, toen hij de 200ste verjaardag van de Society for the Promotion of Natural Studies vierde. Echter, was dat niet de laatste keer dat hij met Mary verscheen. De laatste keer dat hij samen met zijn vrouw is gespot, was een dag eerder op 21 maart, toen het stel de nieuwe tentoonstelling Frederik X: Koning van Morgen, bijwoonden.

In het openbaar verschijnen

Veel mensen begonnen zich dan ook af te vragen wanneer we koning Frederik weer in het openbaar zullen zien. Inmiddels heeft het Deense hof hier ook weet van gekregen, en heeft daarom recent onthuld wanneer de koning zijn opwachting weer zal maken.

Zo luidde het bericht dat Frederik op zijn verjaardag op 26 mei, op het balkon van het paleis verschijnen. Naar verluidt zal Frederik vergezeld worden door Mary en hun kinderen ChristianIsabellaVincent en Josephine.

Goede banden

Echter, we kunnen de koning al een stuk eerder in het openbaar spotten. Zo zal hij samen met Mary nog twee staatsbezoeken afleggen vóór zijn verjaardag. Eentje naar Zweden en eentje naar Noorwegen. Landen waar Denemarken een goede band mee heeft. En ook de royals uit die landen zijn geen onbekenden voor Frederik en Mary.

Zo is het Deense koningspaar goed bevriend met kroonprinses Victoria en prins Daniel, van Zweden. Victoria is zelfs de peetmoeder van de zoon van Frederik en Mary, kroonprins Christian. En andersom is Frederik dat van hun jongste zoon, prins Oscar.

Ook de Noorse royals hebben een goede band met Denemarken. Zo was koning Frederik een getuige van kroonprins Haakon tijdens het huwelijk van hem en prinses Mette-Marit. En dat het nog niet was afgelopen met het ‘peetvaderschap’ is ook een ding wat zeker is. Haakon is namelijk óók peetvader van kroonprins Christian.

Bron: Nouveau, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws