12 leuke ideeën om jouw balkon zomerklaar te maken!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je balkon klaar te maken voor lange, zonnige dagen en zwoele avonden. Of je nu een klein balkon hebt of een ruim terras, er zijn talloze manieren om deze buitenruimte om te toveren tot een oase van rust en gezelligheid. Met deze 12 leuke ideeën maak jij jouw balkon helemaal zomerklaar! 

1.Groen, groener, groenst

Breng het buitenleven naar je balkon door te investeren in planten en bloemen. Hang potten aan de reling, zet plantenbakken neer of creëer een verticale tuin met klimplanten. Groen zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar zuivert ook de lucht en trekt vlinders en bijen aan.

2. Comfortabele zitplekken

Maak van je balkon een comfortabele plek om te ontspannen door te investeren in goede zitplekken. Kies voor een compacte bistroset, een gezellige zitzak of een comfortabele tuinbank. Voeg kussens en plaids toe voor extra comfort en stijl.

Standaard

3. Sfeervolle verlichting

Breng sfeer op je balkon met behulp van verlichting. Hang lampionnen, string lights of lichtslingers op voor een gezellige ambiance tijdens lange zomeravonden. Kaarsen en fakkels zorgen bovendien voor een romantische touch.

4. Creëer schaduw

Bescherm jezelf tegen de felle zon met een parasol, zonnescherm of pergola. Zo kun je ook op de warmste dagen comfortabel buiten zitten. Kies voor een parasol in een vrolijke kleur of ga voor een natuurlijke uitstraling met een begroeide pergola.

5. Zomerse accessoires

Geef je balkon een zomerse make-over met leuke accessoires. Denk aan vrolijk gekleurde kussens, plaids en outdoor tapijten. Hang een hangmat op voor een ontspannen vakantiegevoel of plaats een buitenspiegel om de ruimte groter te laten lijken.

6. Creëer privacy

Maak van je balkon een privé-oase door het toevoegen van privacy schermen, bamboe rollen of een rij planten. Zo kun je in alle rust genieten van het buitenleven zonder nieuwsgierige blikken van de buren.

7. Maak een mini-moestuin

Benut de ruimte op je balkon optimaal door een mini-moestuin te creëren. Plant kruiden, groenten en fruit in potten of bakken en geniet van verse producten uit eigen tuin. Ook leuk én functioneel: hang een verticale kruidenmuur op.

8. Creëer een buitenkeuken

Maak van je balkon een verlengstuk van je keuken door een buitenkeuken te creëren. Plaats een barbecue, een kleine grill of zelfs een pizza-oven en organiseer gezellige barbecue-avonden met vrienden en familie.

9. Hang een hangende tuin op

Gebruik de verticale ruimte op je balkon door een hangende tuin op te hangen. Vul hangende plantenbakken met bloemen, kruiden of groenten en creëer zo een groene oase zonder veel ruimte in beslag te nemen.

10. Voeg water toe

Breng verkoeling op je balkon door water toe te voegen. Plaats een kleine fontein, een waterornament of een waterbak voor vogels en geniet van het rustgevende geluid van stromend water.

11. Creëer een relaxhoekje

Maak een knus hoekje op je balkon waar je heerlijk kunt relaxen. Plaats een hangmat, een schommelstoel of een ligbed en voorzie het van zachte kussens en een zachte plaid. Perfect voor een middagdutje of een goed boek.

12. Zomerse bloemen

Breng de zomer op je balkon met kleurrijke bloemen. Kies voor zomerbloeiers zoals geraniums, petunia’s, zonnebloemen en begonia’s en fleur je balkon op met een vrolijke bloemenzee. Een vrolijke bloempot eromheen en klaar is Kees! 

Met deze 12 leuke ideeën maak jij jouw balkon helemaal zomerklaar en kun je optimaal genieten van het buitenleven. Of je nu wilt ontspannen, barbecueën of tuinieren, met een paar eenvoudige aanpassingen tover je jouw balkon om tot een zomerse oase van rust en gezelligheid! 

 

Laatste nieuws