Maakt het leven mooier

Mathilde trekt een sprintje bij haar paleis

De koningin van België werkt hard aan haar mentale gezondheid.

De koningin van België laat zichzelf weer van haar sportieve kant zien. Eerder was ze al voetballend in Ivoorkust te zien. Dit keer holde ze twintig kilometer lang door Brussel, waar ze ook een beetje aan sightseeing deed.

Sportief

Liefdadigheidswerk hoort bij koninklijke families. Zo zet ook Mathilde zich al jarenlang in bij de VN. Hiervoor reisde ze kortgeleden af naar Ivoorkust. Daar ging ze in gesprek met de locals maar liet ze haar sportieve kant ook zien. In het stadion van San Pedro toonde ze haar voetbalkwaliteiten, maar die vielen wel wat tegen...

Mathilde ging er niet bij neerzitten en liet zichzelf zondag bij de 44e editie van de twintig kilometer door Brussel weer van haar sportieve kant zien. Ze liep langs de hotspots van de stad, waaronder haar eigen paleis. Op de kiekjes, die Belgische hof deelt op Instagram, is de royal te spotten tussen de andere hardlopers. Overigens lijkt het er wel op dat de vorstin meer holt dan rent, maar het is en blijft twintig kilometer. Toch best knap!

Goed voor lichaam en geest

"Sport is goed voor lichaam én geest!", aldus de 51-jarige koningin. De vorstin benadrukt vaker het positieve effect van beweging op de mentale gezondheid. Op haar vijftigste verjaardag maakte ze een wandel- en fietstocht door de tien provincies van België om deze boodschap onder de aandacht te brengen.

Beeld: NL Beeld

Besties

Niet alleen de Belgische koninklijke familie was kortgeleden in de benen, ook het Deense koninklijke gezin zat niet stil. Zij werkten zich flink in het zweet voor hun jaarlijkse Royal Run. De kersverse kroonprins, Christian, liet samen met z'n vader, koningin Mary, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine zichzelf dit weekend van zijn beste kant zien. Op Instagram hielden ze de fans op de hoogte en deelden de Deense royals alles rondom deze run: van op de bank als toeschouwer tot aan de voorbereidingen. Te leuk!

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld