Maakt het leven mooier

Zo ziet prinses Anne eruit met losse lokken

Van coupe beehive tot lange lokken!

Royals at Easter Sunday, Windsor Castle

We kennen prinses Anne tegenwoordig met haar klassieke opgestoken coupe. Van werkbezoek tot gala – het kapsel van de Princess Royal is de afgelopen vier decennia eigenlijk nauwelijks veranderd. Maar voor ze dit haar signature look maakte, liet de hoogheid haar lange lokken regelmatig lekker los hangen!

Eigen look

Wanneer je de hele dag van hot naar her holt om bij al je koninklijke taakjes je opwachting te maken, dan heb je natuurlijk geen tijd om elke ochtend eindeloos te twijfelen voor de spiegel. Daarom is het ook niet gek dat verschillende royals steevast ten tonele verschijnen met dezelfde look. Zo is prinses Victoria niet los te zien van haar eeuwige knot, en blijven we wijlen Queen Elizabeth voor eeuwig associëren met monochrome pastel-outfits.

Maar ook prinses Anne heeft zo haar eigen go to-kapsel: een simpel doch chic opgestoken coupe. Maar goed, ook de prinses is natuurlijk ooit gevoelig geweest voor mode- en beauty-trends.

Modeprinsesje

Net als onze Oranje-prinsesjes anno nu, liet prinses Anne zich destijds ook geregeld geheel on trend uitdossen. Zo zagen we de hoogheid in de jaren '60 en '70 regelmatig kiezen voor een volumineuze coupe, zoals op dit kiekje uit 1968 – inclusief japonnetje dat dus niét over de knie valt. Gedurfd!

Beeld: NL Beeld

Ook koos de prinses regelmatig voor een half-los kapsel. Hello beehive!

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Krullenkoppie

Hoewel de Princess Royal op veruit de meeste foto's te zien is met een knot, een chignon, of incidenteel dus haar losse lokken, bleek zij vroeger over een indrukwekkende hoeveelheid krullen te beschikken!

Zo blijkt wel uit dit kiekje dat in juli 1953 werd genomen, slechts enkele weken voor zij haar derde verjaardag vierde:

Nuchtere prinses

Leuk feitje: actrice Erin Doherty, die in seizoenen 3 en 4 van The Crown de rol van de prinses op zich nam, stelde ooit dat het volumineuze kapsel van de prinses soms wel zo'n twee uur tijd in de kapstoel kostte. Toen de hoogheid hier zélf lucht van kreeg, reageerde ze – zoals we van haar gewend zijn – met een nuchtere dosis humor.

Zo kon ze haar verbazing moeilijk onder stoelen of banken steken: "Laatst las ik een artikel – ik kijk geen Netflix of The Crown – maar de actrice vertelde hoelang het duurde om haar haar te doen zoals ik het doe, en ik dacht, 'Hoe kan het in hemelsnaam zo lang duren?' Ik bedoel maar, het kost mij tien of vijftien minuten."

Ha!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief, The Royal Collection Trust | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld