Glamour met een knipoog

Jarige koning Albert poseert met kleindochter Elisabeth voor bijzonder portret

Albert is vandaag 90 jaar geworden, en dat wordt gevierd met een aantal prachtige foto's.

Een bijzondere mijlpaal voor de Belgische koning Albert: hij viert vandaag zijn 90e verjaardag! Ter ere van deze dag onthult het hof een bijzonder 'drie generatie' portret van Albert met zijn zoon Filip en kleindochter Elisabeth.

Drie generaties

Op Instagram staat het Belgische koningshuis stil bij de speciale verjaardag van koning Albert. Ze delen een aantal prachtige nieuwe foto's van de verschillende generaties in de lijn van troonsopvolging. "Koning Albert II wordt vandaag 90 jaar! 🎂 We vieren zijn verjaardag met nieuwe portretten van Koning Albert, de Koning en Prinses Elisabeth. Drie generaties samen. 🫶", klinkt het in het bijschrift onder de foto's.

Voor de gelegenheid hebben de beide heren een pak met een vrolijke blauwe stropdas aangetrokken, maar de show wordt toch wel een beetje gestolen door kleindochter Elisabeth. Zij draagt namelijk een fan-tas-tisch pak met satijnen accenten van het merk Jigsaw. Chic en elegant, zo'n royal blue kleurtje. Deze outfit is overigens niet nieuw, want de prinses droeg het eerder toen zij hooggeëerd bezoek kreeg van niemand minder dan Barack Obama.

Verjaardag Albert

Het feit dat Albert vandaag 90 kaarsjes mag uitblazen, is best heel bijzonder. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat een Belgische vorst deze leeftijd mag bereiken! Zijn vader, koning Leopold, bereikte de leeftijd van 82. Afgelopen dinsdag werd de verjaardag al uitgebreid gevierd. Samen met koningin Paola, prins Lorenz, prinses Luisa en prinses Astrid ging Albert een hapje eten bij een sushitent in Antwerpen. Wat zijn ze toch allemaal lekker gewoon gebleven!

Gezondheid

Hoewel het natuurlijk prachtig is dat de koning deze leeftijd heeft mogen bereiken, komen er in de loop der jaren wel steeds meer gezondheidsklachten bij kijken. Tijdens zijn vakantie afgelopen maand werd hij namelijk onwel, en vorig jaar werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen en een bloedinfectie. Hiervoor moest hij destijds acht dagen in het Saint-Luc ziekenhuis verblijven, en gelukkig werden de problemen tijdig verholpen.

Wij wensen hem voor het komende levensjaar in ieder geval veel geluk en gezondheid toe!

Bron: Instagram @belgianroyalpalace, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld