Prinses Elisabeth straalt in blauw bij hoog bezoek

Vader en dochter staan er prachtig op!

Een bijzonder kiekje vanuit België, gisteren! Op het Instagram-account van het Belgische hof verscheen namelijk een prachtige foto van koning Filip en prinses Elisabeth…en voormalig president van de Verenigde Staten, Barack Obama.

Hoog bezoek

Als royal ben je natuurlijk wel wat gewend qua belangrijke gasten. Van staatsbezoeken tot recepties en van collega-vorsten tot bobo’s uit het bedrijfsleven: je lacht ze allemaal even vriendelijk toe en schudt ze de hand. Zo heurt het.

Maar soms komen er ogenschijnlijk ook verschillende prominenten ‘gewoon’ op bezoek. Even op de koffie, om het zo te zeggen. Zo deelde het Belgische paleis gisteren een foto van een stralende Filip en Elisabeth met de 44e president van de USA.

Op de foto poseren vader en dochter trots naast de ex-president, die in de buurt was voor een lezing diezelfde avond. Naar verluidt had zijn aanwezigheid in het Kasteel van Laken overigens niks te maken met het evenement, maar ging het hier simpelweg om een ‘informele ontmoeting’, aldus Blauw Bloed.

Beeldig in blauw

Prinses Elisabeth studeert au moment in Oxford, maar voor een ontmoeting met Barack wilde ze best even acte de présence geven aan het thuisfront. Hierbij greep de hertogin van Brabant weer naar één van haar lievelingskleuren: een hardblauw broekpak van het label Jigsaw, met satijnen accenten. UFO No More weet te melden dat zij dit stijlvolle pak combineerde met haar oorstekers van Carolina Herrera. Chic en klassiek!

Goede band

Blauw Bloed weet te melden dat koning Filip en voormalig president Obama het altijd goed met elkaar konden vinden. Het is niet de eerste keer dat het paar elkaar ontmoet: zo was Obama namelijk in 2014 ook te gast bij de Koning der Belgen.

Mathilde Filip
Beeld: NL Beeld

Ook woonde de toenmalig president in 2014 de 70e herdenking van D-Day bij in Frankrijk, waar hij bij de royals duidelijk de lachers op z’n hand had. Onze eigen Máxima heeft het duidelijk goed naar de zin!

Bron: UFO No More, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws