Belgisch Paleis viert verjaardag van Prinses Elisabeth met nieuwe portretten

Hoera! De prinses blaast vandaag alweer 22 kaarsjes uit.

Elisabeth Theresia Maria Helena, ofwel Hertogin van Brabant, viert vandaag haar verjaardag! Wij trakteren op taart als we jarig zijn, royals trakteren steevast op nieuwe kiekjes. Dus krijgen we ook vandaag twee prachtige portretten van birthday girl kroonprinses Elisabeth.

22 jaar

De prinses, Oxford-studente en toekomstige koningin van België mag vandaag 22 kaarsjes uitblazen. Het paleis deelt twee nieuwe foto’s van de kroonprinses, waarop we een deftige maar vrolijke Elisabeth zien.

Het drietalige bijschrift luidt: ”Prinses Elisabeth viert vandaag haar 22e verjaardag! Ze is zojuist begonnen aan het laatste jaar van haar bachelor Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Oxford.”

Beeldig! De foto’s, gemaakt door Bas Bogaerts, zijn genomen in het kasteel van Laken. Modeblogster Jelka van Duyse, die de looks van de Belgische royals al jarenlang in kaart brengt, weet te vertellen dat het tweedelig donkerblauw ensemble dat de prinses draagt ontwerpen zijn van Dries Van Noten.

Druk aan de studie

De 22-jarige troonopvolgster is in 2021 begonnen aan de opleiding History & Politics aan het Lincoln College, onderdeel van de prestigieuze universiteit van Oxford. De studie duurt drie jaar, dus dit betekent dat Elisabeth inmiddels alweer aan haar derde jaar is begonnnen. Ze rondde haar middelbare school af op het Atlantic College in Wales, net als onze Alexia, en volgde daarna een jaar aan de Militaire Academie. En hoewel dat regelmatig enkele heerlijke kiekjes van de prinses met haar voeten (en handen!) in de modder opleverde, kunnen we ook genieten van de deftige versie van de prinses, zoals vandaag geportretteerd. Van harte, hoogheid!

Bron: Instagram @belgianroyalpalace, Telegraaf  | Beeld: De Belgische Monarchie, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws