De ‘wet hair bun’ is hét zomerkapsel van 2024

We hebben al meerdere royals met de lage knot gespot!

De zomer is in aantocht en dat belooft weer veel nieuwe trends op het gebied van mode, make-up en kapsels. Waar een aantal zomers terug de ‘wet hair look‘ ontzettend populair was, wordt deze haarstijl nu ingeruild voor de ‘wet hair bun’.

De wet hair bun

De knot is een perfecte haarstijl op een dag dat je haar eigenlijk een beetje té vet is, maar dat je even geen tijd hebt om je haar te wassen. De haarstijl combineert twee trends, namelijk de wet hair look en de klassieke strakke knot. Perfect voor wanneer je een nette gelegenheid hebt. De wet hair bun past dan ook helemaal in het straatje van royal chique haarstijlen.

Gezien bij royals

De lage knot is natuurlijk al een haarstijl die we vaak voorbij zien komen bij Koninklijke leden. Zo weet onze eigen koningin Máxima de lage klassieke knot goed te dragen…

Máxima
Beeld: NL Beeld

…en draagt Meghan Markle de klassieke haarstijl met een twist: de wet look bun.

Meghan Markle
Beeld: NL Beeld

Hoe maak je de wet look bun?

Deze populaire wet look bun creëer je door middel van gel op je haarwortels en in de punten aan te brengen, en daar haarlak overheen te sprayen. Je hebt hier geen dure stylingproducten of moeilijke accessoires voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat gel, een elastiekje en een bus haarlak.

Voor deze look is het handig als je handdoekdroog haar hebt. Maar mocht je voor deze look gaan als je haar vet is, is dat ook prima. Haal eerst even een borstel door je haren en doe dan haargel – lekker veel! – op je hand en verspreid het over de hele lengte van je haar. Pak je bos met haar bij elkaar in een lage staart en zorg ervoor dat er geen bobbels op de bovenkant van je haar zitten. Draai je haar in een knot en maak hem vast met een elastiekje. Gebruik eventueel een paar schuifspeldjes om je knot goed vast te zetten. Gebruik wat haarlak om je haar goed op zijn plek te houden, en ta-da: je hebt de wet look bun gecreëerd.

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws