Romantisch kiekje van koningspaar in Savannah doet harten smelten

Dít deden onze koning en koningin op dag twee van hun werkbezoek.

Momenteel zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima op werkbezoek in de Verenigde Staten. Tijdens het vierdaagse bezoek bezocht het paar Savannah, waar ze onder andere de haven van Savannah en de Savannah State University bezochten. Ook een wandeling door het historische centrum van de stad kon niet ontbreken, en dat levert een maar al te zoete foto op.

Werkbezoek Verenigde Staten

Het bezoek van het koningspaar aan de Verenigde Staten begon maandag 10 juni in Atlanta. Hier bezochten de koning en koningin de gouverneur van de staat Georgia, legden ze een krans bij het graf van Martin Luther King en gingen ze langs bij een gerenommeerde hiphopstudio samen met de Nederlandse rapper Frenna. Het koningspaar mocht aan een paar knoppen draaien in de studio, en dat leverde maar al te leuke beelden op!

Romantische wandeling

Ook op de tweede dag van hun werkbezoek had het koningspaar een drukke agenda. In de City Hall van de stad Savannah werden Willem-Alexander en Máxima ontvangen door de burgemeester van de stad. Vervolgens stond een wandeling door het historische centrum van de stad op de planning, en dat leverde een maar al te lief kiekje op. Kijk ons koningspaar eens stralen, de liefde tussen de twee spat er vanaf!

Willem-Alexander en Maxima
Beeld: ©RVD

Natuurlijk loopt Máxima er zoals altijd hartstikke stijlvol bij. Ze droeg een witte peplum top met bijpassende rok, waarvan het merk helaas onbekend is. De look zagen we eerder al eens, ze droeg ‘m namelijk eerder tijdens een bezoek aan Sicilië in 2017.

Koningspaar
Beeld: ©RVD

Savannah State University

Na de wandeling bezochten ze de Savannah State University. Dit is de oudste publieke HBCU-universiteit – Historical Black Colleges and Universities – in de staat van Georgia. Naast dat de studenten en black entrepreneurs spraken met de koning en koningin over ondernemerschap en hun internationale ambities, werd er ook een hoop gezongen, gedanst en muziek gespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Drukke agenda

Ook werd de haven van Savannah bezocht. De haven is namelijk een van de snelst groeiende en vierde drukste containerhaven van de Verenigde Staten, en dat biedt economische kansen voor Nederlandse bedrijven. De dag werd afgesloten met een netwerkbijeenkomst in de Telfair Academy. De komende twee dagen bezoekt het koninklijk paar de steden Albany en New York City.

Bron: @koninklijkhuis, Beau Monde archief | Beeld: ©RVD

Laatste nieuws