Oeh: zo creëer je een interieur à la Bridgerton

Maak van je huis een heus paleisje!

Nog één nachtje slapen en dan is het ein-de-lijk zover. Vanaf donderdag kunnen we weer genieten van het tweede deel van seizoen drie van Bridgerton. Zit jij net als wij klaar voor de buis én tover jij het liefst je hele woning om tot een waar Bridgerton-paleis? Lees dan even verder, wij geven namelijk samen met Catawiki de beste tips om jouw stekje helemaal in de sferen van het regency-tijdperk te decoreren.

Interieurstijl à la Bridgerton

Een vergulde plafondlamp, de leukste porseleinen theekopjes, luxueuze stoffen en vergulde salontafels. Wij snappen het helemaal als je fan bent van een interieurstijl à la Bridgerton. Hoewel de serie zich afspeelt in het regency-tijdperk, is het decor een moderne spin op de interieurstijl, met weelderige, volle tinten pastelblauw, gouden accenten, rijke stoffen en ornamenten.

Vanwege de gigantische populariteit van de serie organiseert Catawiki een veiling geïnspireerd op Bridgerton. Sierlijke meubels en antieke voorwerpen genoeg! Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen om jouw stekje tot een heus paleisje om te toveren? Geen zorgen, wij geven je graag wat tips voor items die niet mogen ontbreken in je interieur.

Statement pieces

Blikvangers zoals een vergulde spiegel, een prachtige stoel in regency-stijl – met een prachtige stof én gouden accenten bijvoorbeeld – of een kristallen kroonluchter zijn een echte blikvanger in je interieur. Tevens zorgen deze items voor een subtiele regency-sfeer. Een goed statement item mag dus niet ontbreken in je interieur.

Oude brieven inkaderen

Als er er één iemand centraal staat dit seizoen, is het Penelope en haar geheimzinnige dubbelleven van Lady Whistledown. Natuurlijk horen daar ook een aantal oude brieven bij. Lijst een paar oude brieven in gouden lijsten in en geef het een mooi plekje in je interieur.

Luxueuze stoffen

Niet alleen staan de extravagante kostuums van luxueuze stoffen centraal, maar ook in de inrichting van de prachtige landhuizen. Door in je interieur voor luxueuze stoffen te kiezen, creëer je automatisch een gevoel van luxe. Ga bijvoorbeeld voor kussens met kwastjes in het lichtblauw, of ga voor stevige en sierlijke gordijnen.

Bridgerton

Poedertinten

Naast luxueuze stoffen, spelen ook poedertinten een belangrijke rol. Poederblauw- of groen in je interieur is een eenvoudige manier om de elegantie van het regency-tijdperk thuis te creëeren.

Theekransje of diner

Zilverwerk is de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, en laat dat ook nou net de manier zijn om eenvoudig wat Bridgerton-charme toe te voegen aan je tafel. Laat je inspireren door Bridgerton en geef theekransjes met vriendinnen of host een heus diner.

Bron & beeld: Catawiki

Laatste nieuws