Aha: dít is de stem van Lady Whistledown

Had jij haar stem herkend?

Dearest gentle reader, het zal je vast niets verbazen dat de Beau Monde-redactie de afgelopen week in één zit de nieuwe afleveringen van Bridgerton gebinged heeft. Hoewel we inmiddels weten welk neusje van de ton er schuilgaat achter de schuilnaam Lady Whistledown, komt de stem van de beruchte schrijfster je ongetwijfeld óók heel bekend voor.

Let op: onderstaand artikel kan spoilers bevatten over het meest recente seizoen van Bridgerton!

Bridgerton

Na de liefdesverhalen van Daphne en haar Simon en Anthony en Kate, staat in het derde seizoen van de populaire Netflix-serie de relatie tussen Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton) centraal. Daarnaast eindigde het tweede seizoen natuurlijk met een verschrikkelijke ruzie tussen Eloise en Penelope, wanneer El lucht krijgt van Penelopes geheime identiteit. Hoe moet dat verder tussen de voormalige beste vriendinnen?

Lady Whistledown

Hoewel we als kijkers inmiddels weten dat Penelope degene is die schuilgaat achter het Lady Whistledown-alias, is het klaarblijkelijk niét de stem van Nicola Coughlan die haar spraakmakende teksten voordraagt.

De bekende Whistledown-blaadjes worden namelijk gelezen door een ander, héél bekend gezicht. Niemand minder dan Dame Julie Andrews is namelijk de stem van dit illustere karakter!

Koninklijke rol

Misschien zou je denken dat je iemand als la Andrews het liefst voor de camera’s zou neerzetten, in plaats van in een opnamestudiootje met een microfoon. Maar we hoeven toch echt niet te rekenen op een on-screen verschijning van de legendarische actrice, zo verklapte ze vorig jaar al. Toen Entertainment Tonight de actrice erover aan de tand voelde, antwoordde ze: “Nee nee nee, jullie weten wie Lady Whistledown echt is, dus ik ben bang dat ik op de achtergrond blijf. Maar ik ben daar helemaal tevreden mee.”

Sterker nog: eerder liet Julie al eens weten dat zij de hele cast nog nooit ontmoet had! Zo onthulde ze na het tweede seizoen: “Shonda Rhimes en de hele gang zijn fantastisch. Het is een waar genot en ik ben heel blij dat ze mij gevraagd hebben. Maar ik heb het gezelschap nog nooit in den lijve ontmoet.”

“Natuurlijk zie ik ze soms in de show. Maar al mijn opnames doe ik ver, ver bij ze vandaan”, vervolgde de actrice. Hoe graag we het ook zouden willen zien, staat een grotere rol voor Julie dus niet op de planning. Ach ja, het is niet alsof de koningin van Genova nog op een rol binnen de ton zit te wachten, toch?

Bron: Entertainment Tonight, Timeout | Beeld: Netflix

Laatste nieuws