Maakt het leven mooier

Brullende royals langs de lijn tijdens finale EK voetbal

Héél soms hebben de hoogheden hun gezicht even niet in de plooi...

Fussball

Hoewel ons oranje elftal het niet tot de finales wist te schoppen tijdens dit EK voetbal, zaten de liefhebbers zondagavond toch aan de buis gekluisterd om de verrassend spannende finale tussen de Spaanse ploeg en het Engelse team te kijken. En in de royal box in Berlijn leefden ook een aantal royal vertegenwoordigers zich he-le-maal uit!

Casa Real versus Royal Family

Hoewel onze eigen Oranjes zich niet lieten zien op de tribune dit afgelopen EK, waren verschillende andere vorstenhuizen goed vertegenwoordigd. Zo woonden koningen Frederik en Felipe al enkele wedstrijden bij, en liet ook prins William verschillende keren zijn neus zien in de VIP-box tijdens het kampioenschap.

Gisteravond, tijdens de grote finale tussen Spanje en Engeland, waren Felipe en William wederom van de partij – beiden met één van hun kinderen. Zo had Wills oudste zoon George meegenomen, en mocht prinses Sofía haar vader vergezellen naar het bijzondere evenement.

Beeld: Pro Shots

Brullende royals

Hoewel we van de hoogheden gewend zijn dat zij hun gezicht over 't algemeen strak in de plooi houden, komen er dit weekend toch heel wat emoties naar boven. Zo gaan er op sociale media verschillende video's rond van de royals die vrij letterlijk met de handen in 't haar zitten tijdens de slotmomenten van de match:

Uiteindelijk is het de Spaanse equipe, met een eindstand van 2 – 1, die er met de winst vandoor gaat. Uiteraard is er voor zowel Felipe als William gelegenheid om kort 'hun' ploeg te spreken na afloop van de match. Het contrast tussen Felipe, bijna glimmend van trots, en de rouwige stemming van William kán bijna niet groter.

Beeld: NL Beeld

Die William heeft 't er duidelijk zwaar mee. Als fan van de sport én beschermheer van de Engelse Football Association zal hij zich dit verlies ongetwijfeld persoonlijk aantrekken.

Pijnlijke fout

Tijdens de uitzending van de finalewedstrijd ging in de NOS-studio overigens niet alles van een leien dakje. Zo stelde commentator Jeroen Grueter dat het koning Felipe en zijn echtgenote, koningin Letizia waren die de wedstrijd bijwoonden.

Nu kunnen we niet ontkennen dat Leti ogenschijnlijk eeuwig fris voor de dag komt, maar om de 17-jarige tienerprinses aan te zien voor haar moeder? Dat gaat wel érg ver. Foutje, bedankt!

Hoopvol

Via sociale media liet Wills na afloop nog van zich horen. "Het was deze keer gewoon niet meant to be", zo deelde de Prince of Wales. "We zijn allemaal hoe dan ook zo trots op jullie. Onwards, Engeland!", voegde hij hieraan toe.

Wij gokken zo dat prinses Kate zich dit weekend een stuk beter vermaakte tijdens de Wimbledon-finale. Hier kwam zij samen met dochter Charlotte en zus Pippa Middleton opdagen voor de finale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic, en mocht zij na afloop de prijs overhandigen aan Spanjaard Alcaraz. Kortom: een lekker sportief weekend voor de Waleses, en een dubbele overwinning voor Spanje. Hopelijk kunnen zowel de Spaanse als de Britse hoogheden tijdens hun zomervakantie een beetje bijkomen van zoveel spanning!

Bron: Instagram @ChristinsQueens, Wimbledon.com, RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: Pro Shots

Royalty
  • Beeld: Pro Shots