Hoera! Prins William blaast vandaag 42 kaarsjes uit

De kroonprins van Engeland kreeg helaas niet het cadeau waarop hij gehoopt had.

De prins van Wales is vandaag 42 jaar oud geworden! Hoe zijn dag er vandaag uit ziet is onduidelijk, maar gisteren gaf William acte de présence bij het EK voetbal in Frankfurt. Hij woonde de wedstrijd tussen Engeland en Denemarken bij, maar kreeg helaas niet het verjaardagscadeautje waarop hij gehoopt had…

Drukke week

De jarige prins heeft een bewogen week vol koninklijke verplichtingen achter de rug. Maandag woonde hij de jaarlijkse Garter Day Service bij, een dag waarop de leden van de orde van de Kousenband samenkomen te Windsor Castle en de investituur van eventuele nieuwe leden plaatsvindt. Vervolgens stond woensdag Royal Ascot dag 2 op William’s planning, een evenement voor de absolute top van het paardenracen. Traditiegetrouw zijn daar ook altijd verschillende royals bij, zo ook prins William – die daar overigens nog een zoet momentje beleefde met zijn schoonmoeder Carole Middleton.

EK voetbal

Maar hoewel de prins het vast prima naar zijn zin heeft gehad bij het grote paardensportevenement, is er nóg een sport die hem nogal aan het hart gaat: voetbal! En laat nou net het Europees kampioenschap voetbal vorige week van start zijn gegaan. Dit is natuurlijk ook de Britse royal niet ontgaan en gisteravond, op de avond voor zijn verjaardag, woonde hij dan ook de spannende wedstrijd tussen Engeland en Denemarken bij.

Daar kwam hij, hoe kan het ook anders, koning Frederik en zijn jongste dochter prinses Josephine tegen. Het Instagram-account van het Deense koningshuis deelde nog een foto van het drietal met het veelbetekenende bijschrift: “May the best team win 🇩🇰🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿⚽”

William kreeg echter niet het verjaardagscadeautje waarop hij gehoopt had, aangezien de wedstrijd eindigde in een stand van 1-1.

Bewogen jaar

De kroonprins van Groot-Brittanië heeft op z’n zachtst gezegd een bewogen jaar achter de rug. Zo werd er bij zowel zijn vader Charles als bij zijn vrouw Kate kanker geconstateerd, waarvan beide familieleden nog in behandeling zijn. Over de gezondheid van de prinses van Wales gaf William vorige week tijdens de herdenking van D-Day een kleine update. Een van de veteranen vroeg aan de prins hoe het met Kate gaat, waarop hij antwoordde dat het ‘iets beter gaat’ met Kate, en dat ze er ‘graag bij had willen zijn’.

Hopelijk lukt het William om op zijn verjaardag ook nog wat quality time met zijn gezin door te brengen. Happy birthday, Wills!

Bron: Hello! Magazine, Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws