Zien we Willem-Alexander op de tribune bij halve finale EK?

Waar blijft Wim-Lex?

Onze koning is een groot sportfanaat, dat is algemeen bekend. Toch heeft Willem-Alexander tot op heden z’n neus niet laten zien bij de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Nu zij een plekje in de halve finale hebben veroverd, beginnen steeds meer mensen zich af te vragen: waar blijft Wim-Lex?

Royals op de tribune

Het UEFA Europees kampioenschap voetbal mannen nadert z’n zinderende hoogtepunt! Slechts vier teams zijn nog in de running om er met die felbegeerde bokaal vandoor te gaan: Spanje, Frankrijk, Engeland, én Nederland.

De afgelopen weken hebben we al heel wat royals gespot met een plekje op de eretribune. Zo woonde prins William, als beschermheer van de Engelse Football Association, al meerdere wedstrijden bij. Tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Engeland poseerde hij zelfs met z’n collega-royal, de Deense koning Frederik, en diens dochter Isabella voor een vriendschappelijk kiekje:

Ook bij de kwartfinale afgelopen weekend, tegen het Zwitserse team, zat William op de tribune om zijn team aan te moedigen. Naar verwachting zal hij ook morgenavond ook acte de présence geven bij de match tegen onze Oranje heren. De Spaanse koning Felipe liet zich eind vorige maand ook al eens zien om La Roja, zoals de Spaanse ploeg ook wel genoemd wordt, te steunen tijdens een match tegen Italië.

En de Oranjes?

Ondertussen heeft ons eigen elftal nog geen vorstelijke afvaardiging mogen ontvangen dit EK. Bij de meest recente match tegen Turkije werd het team wel gesteund door onze staatssecretaris van Sport, Vincent Karremans. Maar wie er woensdag op de bühne zitten? Dat is ‘een puzzel die nog gelegd wordt’, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid volgens het AD.

Onze kersverse premier, Dick Schoof, zit namelijk in Washington, en koning Willem-Alexander is naar verluidt op vakantie. Het AD meldt hierbij wel dat er ‘volgens Haagse bronnen’ plannen zijn voor Wim-Lex om de wedstrijd in Berlijn bij te wonen komend weekend, mocht Oranje er morgenavond met de winst vandoor gaan en zich kwalificeren voor de grote finale.

Voor het zover is, moeten we natuurlijk eerst voorbij het Engelse elftal zien te komen. Dat wordt hoe dan ook geen makkelijke klus, dus een gezonde dosis royal steun zou hierbij meer dan welkom zijn. En wie weet: een leuke gelegenheid voor een vriendschappelijke foto vooraf met prins William? Fingers crossed!

Bron: AD.nl, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws