Frederik en Mary sluiten hun Groenland-tripje op sportieve wijze af

Het weer zat helaas niet zo mee, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Aan al het moois komt een eind, en dat geldt ook voor het Groenland-reisje van de Deense royals. Op de laatste dagen van hun tripje trotseerden Frederik en Mary het slechte weer, en gingen zij lachend op avontuur in het Groenlandse landschap.

Slecht weer

Op Instagram deelt het Deense koningshuis de laatste kiekjes van de reis. “Hoewel het regende, waren de glimlachen groot, toen het koningspaar vandaag de Groenlandreis afrondde met bezoeken aan Narsaq en Qassiarsuk 🌧️🇬🇱”, valt er te lezen. “In de loop van de dag namen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin onder andere deel aan de traditionele Groenlandse kaffemik, het planten van een nieuwe spar, een dorpswandeling, en kregen zij inzicht in sportactiviteiten.”

Hoewel de twee jongste kids, Vincent en Josephine, zich in Narsaq en Qassiarsuk even niet lieten zien, hadden Frederik en Mary in hun plaats wel een andere metgezel: hond Grace! De bordercollie kreeg gewoon een plekje in de auto, ondanks dat zij toch flink was natgeregend. Enne, met dat knusse plekje tussen haar koninklijke baasjes lijkt ze méér dan content te zijn.

Beeld: Kongehuset

Reis naar Groenland

Hoewel Groenland een flink eind bij Denemarken vandaan ligt, is het eiland in het Noordpoolgebied toch onderdeel van het Deense koninkrijk. En zoals het een kersvers koningspaar betaamt, moest er natuurlijk wel een bezoekje aan de regio afgelegd worden. De afgelopen dagen hebben Mary, Frederik en de tweeling een flinke reis afgelegd met hun schip de Dannebrog, langs verschillende bijzondere plekken op het eiland. Van uitstapjes in traditionele klederdracht tot aan bijzondere ontmoetingen met de locals, de planning zat bomvol met activiteiten.

Verhuizing

Inmiddels zullen de Deense royals en hun kids waarschijnlijk al weer (zo goed als) thuis zijn, maar van rustig bijkomen is geen sprake: morgen staat er namelijk een verhuizing op de planning! Volgens de site van het koningshuis verruilt de familie hun reguliere optrekje voor Kasteel Gravenstein, de zomerresidentie van de koninklijke familie. Al sinds 1935 heeft de familie het recht om Kasteel Gravenstein in de zomermaanden te gebruiken. Het kasteel, gelegen in het zuiden van Denemarken, is daarmee al bijna 90 jaar lang een ontmoetingsplek voor de Deense royals in de zomermaanden.

Naast het koningspaar en hun kinderen zullen ook koningin Margrethe en prinses Benedikte deze zomer op het kasteel verblijven. Dat belooft een gezellige boel te worden!

Bron: Kongehuset, Instagram @kongehuset, Beau Monde archief | Beeld: Kongehuset

Laatste nieuws