Sportief! Deze royals slaan je het veld uit op de tennisbaan

Hoe geweldig zou een tennistoernooi tussen deze Koninklijke families zijn?

Vorige week is het eeuwenoude tennistoernooi Wimbledon weer van start gegaan. De Britse royals maken traditiegetrouw ieder jaar een verschijning bij enkele wedstrijden. Zelf zijn zij ook aardig competitief met de sport. We hebben voor je op een rijtje gezet welke koninklijke huizen ook wel houden van een balletje slaan op de tennisbaan.

Verenigd Koninkrijk

Embed from Getty Images

De Waleses zijn een sportief gezin, en zowel prins William als prinses Kate staan bekend om hun competitieve karakters. Zo moest William al eens schoorvoetend toegeven dat prinses Kate hem op het tennisveld toch echt de baas is. We gokken dat voetbal meer hét ding is voor de prins.

Natuurlijk kon onze Princess of Wales niet in dit lijstje ontbreken. Kate is een fanatieke tennisster. Haar voorliefde voor de sport heeft ervoor gezorgd dat zij al sinds 2016 de beschermvrouwe is van de organisatie achter Wimbledon, en daarom traditiegetrouw de trofeeën uitreikt aan de winnaars. Wist je dat Kate zelfs een keer een potje tennis heeft gespeeld tegen achtvoudig Wimbledon winnaar Roger Federer? Gaaf!

Embed from Getty Images

Birgitte, de Duchess of Gloucester, is net als William en Kate een grote tennisfan en mag zichzelf erevoorzitter van de Lawn Tennis Association noemen.

Denemarken

Embed from Getty Images

Ook koning Frederik en koningin Maria van Denemarken zijn groot liefhebber van de sport. Frederik houdt daarnaast ook van hardlopen en voetbal. Zijn liefde voor tennis delen zij met hun kinderen, prins Vincent en prinses Josephine. In 2014 heeft Frederik tijdens de Austalian Open Grand Slam met een sociaal potje tennis meegedaan!

Nederland

Beeld: Nationaal Archief

Het Nederlandse koningshuis houdt ook wel van een balletje slaan. Prinses Beatrix was al van jong af aan dol op tennis. “Ze stond iedere ochtend op om zeven uur om te kunnen spelen”, zegt historicus en kenner van het koningshuis Dorine Hermans in EenVandaag. Het is dan ook niet zo gek dat haar zoons, Willem-Alexander, Friso en Constantijn, ook zijn opgegroeid met tennis. We hebben een aantal foto’s uit de oude doos gevonden van de Oranjes op de tennisbaan.

Bron: Hello Magazine, Blauw Bloed, EenVandaag | Beeld: Getty Images, Nationaal Archief

Laatste nieuws