Glamour met een knipoog

Prinses Delphine deelt zeldzame familiefoto met koningin Paola

Een bijzonder moment voor de prinses!

Belgium National Day - 21 July

Dit weekend was het groot feest voor de Belgische royals! Tegelijk met hun nationale feestdag stond namelijk ook het elfjarig troonjubileum van koning Filip op de agenda, en daarvoor kwam de hele familie samen. Ook prinses Delphine was hierbij van de partij, en zij deelde na afloop nog een héél bijzonder familiekiekje.

Prinses Delphine

Het heeft lang geduurd voordat Delphine haar status als prinses van België kon omarmen. Haar bestaan buitenechtelijk kind van koning Albert II van België werd lang ontkend, totdat Albert in januari 2020 eindelijk z'n vaderschap erkende.

Sindsdien is Delphine voorzichtig aan bij steeds meer royal evenementen te zien – van jaarlijkse herdenkingsmis tot nationale feestdag. Ook dit jaar was de prinses van de partij bij de nationale feestdag, waar zij een rood-roze look tevoorschijn toverde van de hand van Atelier ExC. Gewaagd én geslaagd, wat ons betreft.

Beeld: NL Beeld

Familiefeest

Uiteindelijk is zo'n nationale feestdag ook vooral een groot familiefeest voor de Belgische royals. Dat liet Delphine mooi zien in een zoet behind the scenes kiekje waarop zij met haar partner, James O'Hare, zoon Oscar en dochter Josephine poseerde bij koning Albert én koningin Paola.

Hoewel Delphine lang op de verzoening met haar vaders kant van de familie heeft moeten wachten, is zo wel duidelijk dat er inmiddels warme banden zijn gesmeed. Bij de zoete foto schrijft de prinses: "Normaliter deel ik geen familiefoto's, maar op deze speciale Belgische nationale feestdag wilde ik een positieve evolutie vieren." Aww!

Familieband

Prinses Delphine werd geboren uit koning Alberts jarenlange affaire met barones Sybille de Selys Longchamps. Dit had natuurlijk een flinke impact had op zijn relatie met zijn echtgenote, koningin Paola, maar zij heeft zich de afgelopen tijd juist betrokken getoond bij de verzoening van vader en dochter.

Zo was de vorstin in oktober 2020 aanwezig bij een ontvangst te paleis Belvédère, enkele weken nadat Delphine te horen had gekregen dat zij officieel de titel prinses van België mocht dragen. Na afloop deelden Albert, Paola en Delphine een gezamenlijk bericht vol hoop over de toekomst.

"‘Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan", deelden zij volgens De Standaard. Als we dit familiekiekje zo zien, zit het met die verzoening wel goed. Op naar nog meer mooie jaren!

Bron: Instagram @Delphine_de_Saxe_Cobourg, De Standaard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld