Maakt het leven mooier

Bizar: prinses Märtha Louise stuurt schoonmoeder een dwangbevel

'Het spijt ons dat het tot deze stap is gekomen. Wij zien geen andere opties.'

Dat het niet echt wil boteren tussen de Noorse prinses Märtha Louise en haar schoonmoeder, is geen nieuws meer. Inmiddels is het conflict echter zó hoog opgelopen, dat zij en haar verloofde Durek Verrett besloten om forse maatregelen te treffen en haar een dwangbevel op te leggen.

Informatie doorverkocht

Hommeles met de schoonouders komt natuurlijk wel vaker voor, of dat nou een gegronde reden heeft of niet. Maar in het geval van Märtha Louise en Durek is die aanleiding wel aardig duidelijk. Veruschka Urquhart, de moeder van Durek, zou namelijk informatie over haar zoon aan het roddelblad Se og Hør hebben verkocht. Oei!

“Het is ongelooflijk pijnlijk om te zien hoe een gezin volledig uit elkaar valt omdat Se og Hør informatie koopt”, vertelde de prinses eerder over de onenigheid. Ze vergeleek de situatie met haar schoonzus, kroonprinses Mette-Marit. Zij werd ook jarenlang met medewerking van haar vader, Sven Høiby, door het slijk gehaald in de pers.

Dwangbevel

'Genoeg is genoeg', moeten Märtha Louise en Durek gedacht hebben, want inmiddels hebben ze hun (schoon)moeder een heus dwangbevel opgelegd. Enne, waar sommige royals misschien zouden besluiten om dit soort conflicten achter gesloten deuren uit te vechten, doen de prinses en haar verloofde dit lekker openbaar. Het labeltje 'controversieel' kleeft immers toch allang aan ze, dus een extra schandaaltje kan er wel bij.

Op Instagram geeft Durek dan ook uitgebreide toelichting op hun beslissing om nu over te gaan op een dwangbevel. "Uit onderzoek is gebleken dat Veruschka een betaald contract heeft met Se og Hør, en vanwege dit contract heeft ze ons herhaaldelijk in slecht daglicht gezet door middel van valse verklaringen. Daaruit blijkt een aanzienlijk gebrek aan zorg en liefde jegens Martha, mij en de familie."

"Veruschka is al lange tijd vervreemd van een groot deel van onze familie. Zoals eerder uitgedrukt in VG, maakt onze familie zich grote zorgen over haar geestelijke gezondheid en welzijn", vervolgt hij. "Er zijn talloze inspanningen geweest om haar te helpen. Helaas heeft ze de begeleiding en steun die haar kinderen bieden, waaronder ikzelf, afgewezen. In plaats van met ons als gezin te communiceren, heeft ze ervoor gekozen om met verzinsels naar de pers te gaan."

Ook laat Durek weten dat hij het betreurt dat het zo ver heeft moeten komen. "Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat de lastenbrief de enige overgebleven optie is", schrijft hij. "Het spijt ons dat het tot deze stap is gekomen. Wij zien geen andere opties."

Twin flames

Informatie over je zoon doorverkopen is natuurlijk geen chique actie, maar ook het koppel zelf houdt er wat bijzondere acties op na. Durek Verrett, een zelfbenoemd 'urban sjamaan', wordt door Märtha Louise bestempeld als haar 'twin flame', en samen gaan ze helemaal op in de wereld van geesten, engelen en spiritualiteit. Van koninklijke cursus communiceren met engelen, geesten die een aanzoek voorkomen, een status als zelfbenoemde real-life Bridgertons en peperdure medaillons tegen allerhande ziekten: je kunt het zo gek niet verzinnen.

Bruiloft

De twee zitten inmiddels in de laatste voorbereidingen voor hun naderende bruiloft, die op 31 augustus dit jaar plaats zal vinden. Deze ceremonie vindt niet plaats in de kathedraal van Oslo, maar in het Union Hotel in het plaatsje Geiranger. “Het betekent veel voor ons om onze dierbaren op een plek te verenigen die zo’n rijke geschiedenis en zulke intense natuurervaringen kent. Geiranger is de perfecte plaats om onze liefde te omarmen”, verklapte Märtha al eens.

Wij zijn stiekem heel benieuwd naar de gastenlijst en de tafelschikking, want hoe goed zullen sjamanen en medicijnmannen het kunnen vinden met prinsen en prinsessen? Eén ding is in ieder geval duidelijk: schoonmoeder Verucka zal niet bij de bruiloft aanwezig zijn.

Bron: De Telegraaf, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld