Prinses Märtha Louise en Shaman Durek: ‘Wij zijn de echte Bridgertons’

'Mensen willen alleen Bridgerton op tv, maar niet in het echt.'

We genieten van alle real-life royal nieuwtjes, en ook van fictieve aristo’s à la Bridgerton kunnen we geen genoeg krijgen. Maar dat geldt niet voor iedereen, delen de kersverse verloofde royals Märtha Louise en haar Sjamaan Durek.

Verloving

Ze blijven in de media bakken met kritiek over zich heen krijgen, maar dat deert love birds prinses Märtha Louise en Durek Verrett niet. Ze zijn inmiddels gelukkig verloofd, en kijken uit naar een toekomst vol liefde samen. Maar hoe heerlijk liefdevol de twee het samen ook hebben, ze kunnen zich niet volledig onttrekken aan de ophef die er om hun relatie is ontstaan.

En via een opmerkelijk openhartige livestream via de Instagram van Shaman Durek, delen de twee dat die kritiek steeds buitensporiger wordt. In de candid video voor hun volgers doet het stel een boekje open over de online haat en zelfs doodsbedreigingen die zij hebben gekregen.

Bedreigingen

Durek vertelt: “Ik denk dat de reden dat zoveel mensen een probleem hebben met onze relatie, en waarom mensen zoveel haat over ons verspreiden en ons doodsbedreigingen sturen, is omdat ze in de eerste plaats geen zwarte man in een koninklijke familie willen zien. Dat is nooit eerder in de geschiedenis gebeurd, dus dit is een gigantisch ding.”

“Ten tweede: Märtha is een vrouw. Het is anders wanneer een man kiest voor een woman of colour, omdat hij een man is. Maar als een prinses een man of colour kiest? Dat is nooit eerder voorgekomen en dus kunnen mensen er moeilijk mee omgaan”, deelt de ‘twin flame’ van de Noorse prinses.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Durek Verrett (@shamandurek)

Bridgertons

Hierbij vergelijkt hij hun situatie met die van de bekende fictieve royals: “Men wil geen Bridgertons. Ze willen het wel op tv kijken, maar niet de echte Bridgertons, dat zijn wij. Dus ze raken overstuur en worden boos en zeggen ontzettend nare dingen. Maar ze snappen niet dat onze wereld niet hetzelfde kan blijven. We have to evolve“, deelt hij.

Ook deelt Märtha Louise hoe zij zelf nog flink wat te leren had op het gebied van white privilege en de hoeveelheid racisme die Durek meemaakt. “Mensen die tegen mij heel vriendelijk zijn, draaien zich dan om naar Durek en gedragen zich verschrikkelijk. Ze wilden zijn hand niet schudden of zeiden supernare dingen tegen hem, en dat deed mij beseffen: ‘dit is zoveel erger dan ik dacht dat het was'”, deelt de Noorse royal.

Volledige livestream

In totaal namen de verliefde prinses en haar sjamaan ruim een uur de tijd om te praten over hun relatie, hun opbloeiende liefde, en praatten ze openhartig met hun volgers. De volledige video kun je hierboven terugkijken.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws