Maakt het leven mooier

National Lipstick Day: zo blijft jouw favoriete lippenstift extra lang zitten

Onze nieuwe favoriete feestdag!

Op 29 juli vieren ze in Amerika National Lipstick Day! En als er één feestdag is die we van de Amerikanen zouden moeten overnemen, dan is het wat ons betreft deze wel. Om deze dag wat extra in de spotlights te zetten, delen wij een aantal stappen waarmee jouw lipstick de hele dag blijft zitten.

1: Scrubben en hydrateren

Een lipstick blijft het beste zitten als je lippen zacht en glad zijn. Dat betekent dus dat je eerst moet zorgen dat al die nare velletjes weggepoetst zijn. En dat wegpoetsen kan ook letterlijk: als je geen lipscrub bij de hand hebt, kun je prima een tandenborstel gebruiken met een beetje vaseline of lipbalsem erop. Het scrubben van je lippen zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de lipstick een glad oppervlak heeft om aan vast te houden. Dit helpt niet alleen bij de houdbaarheid, maar zorgt er ook voor dat de kleur gelijkmatiger wordt aangebracht.

Let op: breng na het scrubben altijd nog een extra laagje balsem aan zodat je lippen goed gehydrateerd zijn. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en barsten, wat de levensduur van je lipstick zeker ten goede komt.

2: Lipprimer

Scrub, balsem, prep en prime! Dit zou vanaf nu je mantra moeten zijn voordat er ook maar een lipliner of lipstick in de buurt van je lippen komt. Een primer maakt het aanbrengen van lipstick gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat het langer blijft zitten.

Een goede lipprimer vormt een basislaag die helpt bij het vullen van fijne lijntjes en voorkomt dat de kleur in de randen van je lippen loopt. Eigenlijk kun je het zien als een soort dubbelzijdig plakband voor je lipstick, waardoor deze beter hecht en minder snel vervaagt. De hele dag een flawless finish!

3: Lipliner

Een lipliner is een essentiële stap voor een strak en netjes resultaat. Maar wist je dat je een lipliner niet alleen kunt gebruiken om de rand van je lippen te definiëren? Door de liner ook over je hele lip aan te brengen, creëer je een basislaag die helpt om de lipstick op zijn plaats te houden. Het voorkomt bovendien dat de kleur vlekkerig wordt naarmate de dag vordert.

4: Tijd voor lipstick

Kies je lipstick en breng hem aan. Vergeet niet om na het aanbrengen de overtollige lippenstift met een tissue weg te deppen. Doe dit zachtjes en veeg niet, want je wil natuurlijk zo min mogelijk vlekken creëren.

5: Set met een poeder

Zoals je je foundation en concealer set met een poeder, kan dat ook met je lipstick. Gebruik een make-upkwast om een kleine hoeveelheid transparante poeder over je lipstick aan te brengen. Dit helpt de kleur te fixeren en zorgt ervoor dat deze de hele dag blijft zitten. Dubbel zo handig: poeder absorbeert ook overtollige oliën die je lipstick kunnen doen verschuiven of uitlopen.

Let op: zorg ervoor dat je niet te veel poeder gebruikt, want een dikke laag kan je lippen droog en cakey laten aanvoelen. En daar wordt natuurlijk niemand blij van!

Bron: Beau Monde archief, Girlscene | Beeld: Adobe Stock