Maakt het leven mooier

Handgeschreven brieven van Diana leveren bijna 65.000 euro op in veiling

Een stukje bijzondere geschiedenis in huis: wie wil dat nou niet?

Dat prinses Diana nog altijd enorm geliefd is weten we allemaal. En mocht het nog niet duidelijk zijn, dan blijkt wel uit het feit dat haar spullen geregeld voor exorbitante bedragen geveild worden. Zo ook gisteren, toen een aantal handgeschreven brieven van Lady Di voor bijna 65.000 euro de deur uit gingen. Wow!

Veiling Diana

Van haar baljurken tot haar juwelen en zélfs persoonlijke brieven: iedereen lijkt een stukje van Diana te willen hebben, en sommigen daarvan zijn bereid om wel héél diep in de buidel te tasten. Gisteren vond er een zoveelste veiling van spullen van de prinses plaats, waarbij verschillende handgeschreven brieven en kaarten verkocht werden. Mensen van over de hele wereld waren aanwezig bij de veiling, die plaatsvond in een veilinghuis in Essex, Engeland.

En die brieven, die mochten wat opleveren: 54.500 pond om precies te zijn.

Brieven

Diana stuurde de geveilde brieven aan haar voormalige huishoudster Violet Collison, die ze in de brieven liefkozend 'Collie' noemt. Violet was haar huishoudster in de tijd dat zij nog een jong meisje was en op Sandringham Estate woonde. In de jaren die volgden bleven de twee altijd close, en ze stuurden elkaar dan ook regelmatig brieven en kerstkaarten.

En die brieven zijn toch bijzondere relikwieën. Eén ervan was zelfs maar drie weken voor Diana's bruiloft met Charles geschreven. "Iedereen is hier druk bezig met de last-minute versieringen", staat er op het Buckingham Palace briefpapier geschreven. "De bride-to-be weet het hoofd gelukkig koel te houden."

In een andere brief bedankt Diana haar voormalig huishoudster voor een cadeautje dat zij naar Harry heeft gestuurd, en geeft ze een update over hoe het de broertjes vergaat: "William is verzot op zijn kleine broertje, en overspoelt Harry met een oneindige hoeveelheid knuffels en kusjes."

Veiling van jurk

Eind vorig jaar werd er nog een jurk van Diana geveild, en dat was er niet zomaar eentje. Het ging om haar paarse baljurk van couturier Victor Edelstein, die zij droeg voor een officieel koninklijk portret door Lord Snowdon. Ook is ze in 1991 door de schilder Douglas Hardinge Anderson in de jurk vereeuwigd.

Een bijzonder kunststukje natuurlijk, dus niet echt verrassend dat deze ook voor een torenhoge prijs verkocht werd: 556.000 euro om precies te zijn! Daarmee brak de jurk van wijlen Lady Di alle records. Tja, als je dan tóch nog een paar miljoenen hebt liggen – waarom zou je ook niet een stuk geschiedenis in huis halen?

Bron: BBC, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld