Maakt het leven mooier

Verliefde blikken tussen Mary en Frederik op de eerste dagen van hun zomertour

Traditiegetrouw vaart het Deense koningspaar langs verschillende plekken in het land met hun schip de Dannebrog. Enne, als we de foto's mogen geloven heeft het stel het daar behoorlijk naar hun zin!

Deze week kiezen de Deense koning Frederik en koningin Mary het ruime sop, want de jaarlijkse zomertocht is aangebroken. Met het koninklijk schip Dannebrog meren ze aan op verschillende plekken in het land, en dat levert een heleboel vrolijke beelden op.

Jaarlijkse zomertour

Het is traditie voor de Deense royals om jaarlijks in de zomer een vaartocht te maken langs verschillende Deense plaatsen. Deze traditie begon bij koning Christian, en werd later voortgezet door koning Frederik IX en ook zijn opvolgster koningin Margrethe. Tja, en dan kunnen ook de huidige koning Frederik en zijn vrouw Mary niet achterblijven, natuurlijk.

Bezoek aan Bornholm

De afgelopen dagen heeft het koningspaar niet stilgezeten. Met hun schip arriveerden ze maandag op het eiland Bornholm, gelegen in de Oostzee. Na een feestelijk ontvangst, inclusief een ritje in de koets, gingen de twee langs bij het ambachtscentrum in Bornholm. Daar konden ze de kunst van keramiek, glas, textiel, hout en metaal bewonderen.

Na de lunch stond ook een bezoekje aan een kerk en een oude energiecentrale op de planning. Hartstikke interessant natuurlijk, maar er is toch nog iets anders dat onze aandacht trekt: de kledingkeuze van het koppel! Allebei dragen ze een vergelijkbare cognackleurige pantalon en blazer in crèmekleur, helemaal matchy-matchy. Geloof ons, hiervoor wil je écht even doorswipen naar de laatste kiekjes.

Nog een kleine fun fact: aan de ketting die Mary draagt, hangen twee bedeltjes met de letters F en M. Hoe cute!

Later op de dag deed het koningspaar opnieuw een outfit-switch, want in de avond hielden zij een receptie op de Dannebrog. Frederik trok hiervoor een klassiek pak uit de kast, en Mary verscheen in een zachtroze bloemenjurk met pofmouw van het Deense merk ArtFusion.

Romantische wandeling op Ærø

Op dinsdag zetten de koning en koningin koers naar hun volgende bestemming: het eiland Ærø in het zuiden van Denemarken. Het paar maakte een wandeling door de groene natuur, en Mary besloot voor de gelegenheid haar hoed te decoreren met een bloemenkrans. De idyllische kiekjes lijken recht uit een boho-magazine te komen, non?

Naast de natuurwandeling trokken Mary en Frederik ook de steden in, waar ze warm ontvangen werden door de lokale bewoners. Mary draagt een maxi-skirt van Joseph Fashion, gecombineerd met blauwe slingbacks van Jimmy Choo en een hoed van Canopy Bay. Die laatste is een favoriet van de koningin, want ze droeg de hoed dit jaar al op meerdere staatsbezoeken en vakanties, én tijdens de Olympische Spelen. Maar goed, we moeten toegeven: hij staat dan ook haar beeldig.

's Avonds vond er opnieuw een receptie plaats op het koninklijke schip, waar verschillende gasten uit de gemeente Ærø verwelkomd werden tijdens een heerlijk buffet. Zalm, rivierkreeft, haan: bij het zien van al die lekkernijen loopt ons het water al in de mond. Mary draagt opnieuw een fantastische bloemenjurk, dit keer van het merk Etro.

Assens en Vejle

De zomertocht is nog niet ten einde, want vandaag hopen Frederik en Mary aan te meren in de plaats Assens waar ook weer een bomvol programma op ze wacht. Morgen sluiten ze hun reisje af in de gemeente Vejle, waarna de Dannebrog weer koers zet naar huis. Wij kijken nu al uit naar de laatste kiekjes!

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld