Maakt het leven mooier

Een gezonde huid van binnenuit: het stappenplan voor huidverbetering

We willen natuurlijk het liefst allemaal een gezonde, stralende huid. Maar daarvoor is wel een doordachte en consequente aanpak nodig, met de juiste behandeling én bewezen producten.

Beeld van een vrouw die een huidbehandeling ondergaat.

Als het gaat om skincare, focussen veel mensen vooral op rimpels en andere uiterlijke kenmerken. Toch ligt de basis van een mooie huid in de gezondheid ervan: een gezonde huid straalt niet alleen van buiten, maar functioneert ook optimaal van binnenuit. Maar - hoe bereik je dit? Dr. Hannah Aerts, expert in huidverbetering en anti-aging, legt het ons haarfijn uit.

Huidexpert

Dr. Hannah Aerts is een ervaren huidexpert, met een passie voor huidverbetering en dermatologie. Ze werkte als esthetisch arts in Antwerpen, maar merkte al snel dat ze méér wilde. Ze zag namelijk een flinke hiaat op het gebied van huidproblematiek en huidverbetering. En daar wilde ze wat mee doen!

Dr. Hannah Aerts is al jarenlang werkzaam als esthetisch arts en huidexpert.

Op een congres in Londen kwam ze in aanraking met dr. Zein Obagi, dermatoloog en oprichter van ZO Skin Health, waar hij sprak over de behandeling van acne. En daar ging het balletje rollen. "Toen ik dr. Obagi hoorde spreken wist ik: zodra ik mijn eigen praktijk heb, wil ik met ZO Skin Health werken. Dat was op dat moment eigenlijk het enige product waar ik echt 100% achter stond." Ongeveer twee jaar later startte Hannah haar eigen praktijk. Tot op de dag van vandaag zijn de producten van ZO Skin Health onmisbaar in haar behandelingen.

De producten van ZO Skin Health zijn onmisbaar in de stijlvol ingerichte praktijk van dr. Hannah Aerts.

Huidverbetering van binnenuit

In haar praktijk doet Hannah niet alleen aan anti-aging behandelingen, maar pakt ze ook huidproblemen zoals acne, rosacea en pigmentstoornissen aan. De kern van haar aanpak? Een gezonde huid begint van binnenuit. "Botuline Toxine en hyaluronzuurfillers zijn prima en geven hele mooie resultaten, maar dat is niet het enige", vertelt Hannah. "Je vergeet namelijk de huid zelf. Je kunt een mooie uitstraling hebben, maar als je huid niet gezond is, is de balans zoek. Daarom is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken en niet alleen de gevolgen te willen voorkomen."

Haar behandelingen beginnen dan ook vaak met een grondige huidanalyse, gevolgd door een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt. Dit plan bestaat vaak uit een combinatie van geavanceerde huidtherapieën, en natuurlijk het gebruik van de hoogwaardige producten van ZO Skin Health.

"De Oil Control Pads, Daily Power Defense en Brightalive van ZO Skin horen standaard in mijn routine", legt de huidexpert uit. De Oil Control Pads met salicylzuur verwijderen talg en verkleinen de poriën, terwijl het geavanceerde Daily Power Defense serum op een unieke manier in staat is om de huidbarrière te herstellen. Daarnaast zorgt de Brightalive Skin Brightener ervoor dat huidverkleuringen en donkere vlekken steeds minder zichtbaar worden. Een krachtige combinatie van producten, dus!

Stappenplan voor een gezondere huid

Steeds meer (jonge) mensen houden er tegenwoordig een ingewikkelde skincare routine op na. Maar volgens Hannah doet dit vaak meer kwaad dan goed. "Als je op jonge leeftijd al veel gaat smeren, loop je niet alleen het risico op een beschadigde huidbarrière, maar je maakt je huid afhankelijk van die producten. Bijvoorbeeld door te veel smeren met de verkeerde ingrediënten, of te rijke crèmes. Je zorgt ervoor dat de huid valselijk gehydrateerd lijkt, en daardoor stopt de huid met het aanmaken van vocht."

Hoe een stappenplan voor een gezonde huid er dan uit ziet? "Het belangrijkste is de stimulatie van de huid", legt Hannah uit. "Enerzijds wil dat zeggen dat we de celcyclus weer in een normaal tempo moeten krijgen. En anderzijds betekent stimulatie ook vochtregulatie, dus dat de huidcellen weer zelf hun functies gaan overnemen." Concreet zijn er volgens de huidexpert twee essentiële onderdelen nodig om dit voor elkaar te krijgen: een goede reiniging en een goede zonbescherming.

Een goede reiniging en een goede zonbescherming zijn essentieel voor een gezonde huid.

De juiste zonbescherming en reiniging

"Bij het kiezen van een goede zonnecrème, is het vooral belangrijk dat hij een breedspectrumfilter heeft, die ook beschermt tegen blauw licht en goed beschermt tegen UVA-straling. Dat hebben de zonnecrèmes van ZO Skin Health allemaal", weet Hannah. "Zonnecrème is voor mij de belangrijkste stap en is heel persoonlijk, omdat elke persoon een andere textuur aangenaam vindt. Sommigen geven de voorkeur aan een lichte textuur, anderen aan een hydraterende. Dat is heel persoonlijk."

Voor een crème met een lichte textuur verwijst de huidexpert naar de relatief nieuwe Daily Sheer SPF 50 van ZO Skin Health, met een mineraal filter. Voor een meer hydraterende, allround crème raadt ze de Broad Spectrum SPF 50 aan. "Maar waar ik echt fan van ben, en wat er voor mij echt bovenuit steekt, is de Sunscreen + Powder SPF 30", voegt ze toe. Deze brush-on SPF is een lichtgewicht zonbescherming in poedervorm die ideaal is voor een snelle touch-up tussendoor. Zo voorkom je zelfs op de zwoelste zomerdagen dat je huid er vettig uitziet. Een bijzonder handig extraatje naast je standaard SPF in de ochtend!

Als het gaat om reinigers, maakt Hannah graag gebruik van de Exfoliating Cleanser van ZO Skin Health. "Die reiniger bevat een lichte dosis salicylzuur, wat wordt ingezet voor talgregulatie", vertelt ze. "Wat ik uniek vind aan deze reiniger, is dat hij je huid heel efficiënt reinigt en talg verwijdert, naast uiteraard make-up en andere onzuiverheden. Maar hij geeft geen uitdrogend gevoel." En die combinatie is écht bijzonder: "Ik heb nog geen enkele andere reiniger gevonden die dat kan, en geloof mij, ik test er honderden, zo niet duizenden", aldus Hannah.

De Daily Power Defense is één van dr. Aerts' favoriete ZO Skin Health-producten.

Daarnaast is ook het Complexion Clarifying Serum onmisbaar als het gaat om talgregulatie. "Je kunt dat serum eigenlijk perfect dagelijks aanbrengen zonder dat je een branderig gevoel krijgt of een uitdrogend effect veroorzaakt." In tegenstelling tot sommige andere producten, bevat het serum namelijk 2% salicylzuur op waterbasis, waardoor het als veel milder wordt ervaren.

Consistency is key

Het ultieme stappenplan voor een gezondere huid is lastig op te stellen, omdat iedere huid natuurlijk zijn eigen uitdagingen heeft. Maar één ding is duidelijk: een goede SPF en een goede reiniger zijn in ieder geval onmisbaar.  "En een consequente routine aanhouden", sluit Hannah af. "Consistency is key. Absoluut."

Headerbeeld: Adobe Stock

Aangeboden
  • Adobe Stock