Maakt het leven mooier

Spaanse prinses Leonor terug de militaire schoolbanken in

Afgelopen jaar rondde Leonor haar eerste jaar van de militaire opleiding met succes af. Nu is het tijd voor een nieuwe stap! De prinses begint aan een nieuwe fase van haar studie, waarbij ze wordt ondergedompeld in de wereld van de marine.

De vakantie is voorbij en op veel plekken zijn de scholen weer begonnen. Zo ook in Spanje, waar prinses Leonor begint aan haar tweede jaar van haar militaire opleiding. Gisteren kwam ze aan bij haar school in Marín, direct gekleed in marine-uniform. Klaar voor een nieuw schooljaar!

Prinses Leonor bij de Marine

Afgelopen zomer heeft de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia even kunnen bijkomen, maar deze week moest ze er toch echt weer aan geloven. Haar haute couture-pakje mocht ze inruilen voor een militair uniform, want Leonor begon officieel aan haar tweede jaar op de Militaire Academie.

Na een jaar bij de landmacht op de Militaire Academie van Zaragoza, moet Leonor voor haar tweede jaar aan de slag op de Militaire Marineschool in Marín. Onbekend terrein voor de prinses, maar gelukkig kreeg ze eerst een rondleiding op haar nieuwe school.

Leonor wordt rondgeleid op haar nieuwe school (Beeld: NL Beeld / The Photo One)
In haar tweede jaar wordt de prinses opgeleid bij de marine (Beeld: NL Beeld / The Photo One)
Salueren, dat kan de prinses inmiddels wel (Beeld: NL Beeld / The Photo One)

Groot enthousiasme

Tijdens de rondleiding maakte de prinses kennis met het terrein, nam ze alvast een kijkje bij de apparatuur, en mocht ze haar naam in het ereboek vastleggen. Daar schreef ze: "Vandaag sluit ik me met groot enthousiasme aan bij deze Escuela Naval Militar om mijn militaire training voort te zetten. Ik ben er zeker van dat ik hier de kans zal krijgen om veel te leren en veel belangrijke ervaringen met mijn klasgenoten te delen. Met genegenheid, Leonor, Prinses van Asturië.”

Het schooljaar van Leonor

We hopen dat Leonor zich snel thuis voelt op de campus, want ze zal hier in ieder geval tot de kerst moeten verblijven. Daarna kiest de prinses het ruime sop, en gaat ze zes maanden varen op het opleidingsschip Juan Sebastián de Elcano. Een ontzettend gaaf avontuur natuurlijk, maar wellicht minder gaaf voor Felipe en Leti. Zij zullen hun oudste dochter toch echt een heel tijdje moeten gaan missen.

De militaire opleiding van prinses Leonor zal in totaal nog zo'n twee jaar duren. Ze begint nu eerst aan haar opleiding bij de marine, maar het jaar daarop staat er ook nog een training bij de luchtmacht op de planning. Grootse plannen voor de prinses dus, waarmee ze straks nog beter voorbereid is op haar rol als toekomstig koningin van Spanje!

Bron: Instagram @casareal, All Things Amalia | Beeld: NL Beeld