Maakt het leven mooier

Kroonprins Christian vertrekt voor langere tijd naar Oost-Afrika

Eindelijk volwassen, diploma op zak... Tijd voor kroonprins Christian om in zijn eentje de wijde wereld in te trekken! Komende week vertrekt de prins naar Oost-Afrika, waar hij gaat meewerken aan verschillende projecten en initiatieven.

Voor de meesten van ons is de vakantie net tot een einde, maar voor de Deense kroonprins Christian zit er nu juist een reisje aan te komen. Alhoewel - echt vakantie vieren gaat hij niet. Aanstaande woensdag vertrekt de prins naar Oost-Afrika, waar hij een aantal maanden aan het werk gezet wordt.

Christian naar Oost-Afrika

Het Deense hof maakt bekend dat Christian komende week in het vliegtuig zal stappen. "Op 4 september vertrekt Zijne Koninklijke Hoogheid de Kroonprins voor een langere tijd naar Oost-Afrika", melden ze.

"Tijdens zijn verblijf zal de Kroonprins betrokken zijn bij de dagelijkse werkzaamheden op twee boerderijen, waarbij hij zowel praktische als administratieve taken zal uitvoeren. Daarnaast zal hij inzicht krijgen in de lokale natuurbescherming." Naar verwachting keert de kroonprins in december weer terug naar Denemarken.

Lange traditie

In de Deense koninklijke familie is het gebruikelijk dat de troonopvolgers in hun jeugd dit soort grotere reizen maken. Zo krijgen ze "de kans om zich te ontwikkelen en de wereld te ontdekken", aldus het hof. Koning Frederik reisde in 1986 bijvoorbeeld af naar Mongolië, voor een expeditie gefocust op de nomaden, en in 1989 werkte hij een jaar op een wijngaard in Californië. Christians oma, koningin Margrethe, maakte in de jaren zestig reizen naar Oost- en Zuid-Amerika.

Afstuderen

Voor Christian is nu het perfecte moment om zo'n reisje te maken, want hij mocht onlangs zijn gymnasiumdiploma in ontvangst nemen. Dat moment werd natuurlijk flink gevierd, en de achttienjarige prins verscheen op school met zijn ouders, koning Frederik en koningin Mary, om een Deense traditie voor afgestudeerden te ondergaan.

Apetrots: koning Frederik en koningin Mary poseren met hun geslaagde zoon (Beeld: © Kongehuset)

Voor zover wij wisten lagen er nog geen concrete toekomstplannen voor hem klaar, maar prins Christian zal ongetwijfeld ook gaan beginnen aan een vervolgopleiding aan de universiteit. Maar voordat hij weer verwacht wordt in de schoolbanken, is het eerst nog tijd voor zijn bijzondere tripje naar Oost-Afrika. Dat hij daar maar veel nieuwe inzichten mag op doen - én tegelijkertijd ook een beetje mag gaan genieten van zijn vrijheid.

Bron: Kongehuset | Beeld: © Kongehuset