Maakt het leven mooier

Halina Reijn over succes Babygirl: 'Dan begint zo'n applaus en stopt het niet meer'

Halina Reijns nieuwe film 'Babygirl', met een hoofdrol voor Nicole Kidman, gooide hoge ogen bij z'n première op de Biennale di Venezia. En al die liefde had de regisseur niet meteen zien aankomen, verklapt ze.

81st Mostra - Babygirl Photocall

Ah, Venetië – een stad vol mystiek en romantiek, met terrasjes en eindeloze kanalen om urenlang te flaneren in de Italiaanse zon. Alsof dat nog niet genoeg was, krijgt deze hotspot een extra glamoureus randje tijdens het jaarlijkse Filmfestival van Venetië. Hier was ook onze Halina Reijn aanwezig, die daar de première beleefde van haar nieuwe film Babygirl met in de hoofdrol niemand minder dan Nicole Kidman. En dat leverde de regisseur een oorverdovend applaus op dat meer dan zes (!) minuten duurde!

Babygirl

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat de Amsterdamse regisseur Halina Reijn hoge ogen gooit in de states. Met Bodies Bodies Bodies (2022) kon ze al op veel lof rekenen, en ook haar nieuwste project, Babygirl, is nu al een succes te noemen.

Deze 'erotische thriller' draait om de CEO Romy, die gespeeld wordt door Nicole Kidman. Zij verveelt zich binnen haar huwelijk met manlief Jacob (Antonio Banderas) en begint een affaire met de jonge stagiair Samuel (Harris Dickinson). Wat volgt is een spel van lust, spanning, erotiek, macht en seksualiteit.

Staande ovatie

Entertainmentwebsite Variety wist te melden dat de 'sexy, zwoele Babygirl Venetië tot een climax wist te brengen' en een staande ovatie mocht ontvangen die 6,5 minuten duurde. In gesprek met de NOS verklapt Halina dat ze een beetje overrompeld was door alle positieve reacties.

"Ik had absoluut niet gedacht dat de film zoveel warme, gepassioneerde reacties los zou maken en dat het zo positief zou zijn", deelde ze. "En dan begint zo'n applaus en stopt het niet meer, zeven minuten lang."

Halina Reijn en Nicole Kidman zijn duidelijk erg close geworden na hun samenwerking. (Beeld: NL Beeld)

Halina Reijn en Nicole Kidman

Van Amsterdam, naar Wildervank, naar een samenwerking met één van de grootste sterren die Hollywood rijk is: Halina kan het ene na het andere succes vieren. Zo kreeg ze al een aantal prachtige complimenten van la Kidman. "Ik wist dat zij me niet zou uitbuiten. Er was zoveel zorgzaamheid vanuit ons allemaal; we waren allemaal erg zachtaardig richting elkaar. Het voelde authentiek, beschermd, en tegelijkertijd echt."

Op kiekjes vanuit Venetië is goed te zien dat de twee erg hecht met elkaar geworden zijn. Van warme omhelzing tot spontane pakkerd: Halina en Nicole lijken naast collega's ook regelrechte besties geworden te zijn.

Spanning

De Biennale di Venezia duurt nog tot en met komende zaterdag. Dan wordt ook duidelijk of Babygirl er met zo'n felbegeerde Gouden Leeuw vandoor gaat. De strijd om de prijzen kan nog pittig worden. Zo noemde de Volkskrant al dat Folie à Deux, het langverwachte vervolg op Joker met hoofdrollen voor Joaquin Phoenix en Lady Gaga, ook een grote kanshebber is. Of wat dacht je van de speelfilm Maria, over operazangeres Maria Callas, met een hoofdrol van Angelina Jolie? Wij duimen natuurlijk dat Halina Reijn en Nicole Kidman hun nominatie weten te verzilveren!

Bron: NOS.nl, Variety | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Halina Reijn en Nicole Kidman in Venetië bij de photocall voor 'Babygirl', augustus 2024. (Beeld: NL Beeld)