Maakt het leven mooier

Selena Gomez kan geen kindje dragen: 'Dankbaar voor alle alternatieve opties'

Selena Gomez kan door medische problemen nooit zwanger worden. Dat onthult de zangeres en actrice in een interview met Vanity Fair. “Daar heb ik een poos over moeten rouwen”, vertelt ze. Selena was van plan om een gezin te stichten tegen de tijd dat ze 35 werd.

Selena Gomez

“Ik heb dit nog niet eerder verteld, maar ik kan helaas niet mijn eigen kinderen dragen. Ik heb veel medische problemen die mijn leven en dat van de baby in gevaar zouden brengen”, vertelt ze. In 2015 kreeg de de nu 32-jarige Selena Gomez te horen dat er Lupus bij haar was vastgesteld, een ziekte waarbij het immuunsysteem zijn eigen weefsels en organen aanvalt. Deze heftige diagnose leidde er zelfs toe dat ze een niertransplantatie moest ondergaan.

Medische aandoeningen

Met een heftige diagnose en een niertransplantatie kwam er nog geen einde aan de moeilijke tijd voor Selena: in 2016 kreeg ze namelijk last van angst, paniekaanvallen en depressie. Deze aandoeningen kunnen verband houden met zowel Lupus als sommige medicijnen die gebruikt worden om de aandoening te beheersen, schrijft The Guardian.

In 2020 werd er vervolgens een bipolaire stoornis vastgesteld bij de actrice na een psychose, waarin ze stemmen hoorde en zich zelfs suïcidaal voelde. Enkele jaren daarna vertelde ze aan Rolling Stone dat de medicatie voor haar bipolaire stoornis ervoor zouden kunnen zorgen dat ze geen veilige zwangerschap kan hebben. “Dat is een heel groot en aanwezig ding in mijn leven”, zei ze destijds.

Adoptie

In gesprek met Vanity Fair vertelt de actrice hoe ze er nu naar kijkt. Andere opties zoals adoptie of draagmoederschap sluit ze niet uit, deels omdat haar eigen moeder is geadopteerd. "Ik zou hier waarschijnlijk niet zijn als mijn moeder niet was geadopteerd", deelde Selena met het blad. “Ik weet niet hoe haar leven eruit zou hebben gezien. Zij en ik zijn erg dankbaar voor hoe het leven zich heeft afgespeeld."

Moederschap

Selena wil dolgraag moeder worden. “Ik ben echt dankbaar voor de alternatieve mogelijkheden voor mensen die dolgraag moeder willen worden. Ik ben een van die mensen.” Dat het moederschap voor haar anders zal zijn, maakt haar niet uit. “Het is niet noodzakelijkerwijs zoals ik het voor ogen had. Ik dacht dat het zou gebeuren zoals het voor iedereen gebeurt. Ik ben benieuwd hoe die reis eruit zal zien, maar uiteindelijk maakt het niet uit. Het zal mijn baby zijn.”

Celebrity
  • Vanity Fair
  • NL Beeld