Maakt het leven mooier

Met je tenen in de datingpool na het scheiden? Dit wil je weten!

Als je jarenlang getrouwd bent geweest, kan de wereld van daten en relaties aangaan best spannend zijn. Van de wereld op z'n kop na een gebroken huwelijk, naar een eerste date? Het kan dóódeng zijn. Daarom duikt Beau Monde vandaag in de gouden tips om je liefdesleven weer op te pakken.

Date na scheiden

Scheiden is ook een nieuw begin! Een ander huis, doen wat jij wilt en misschien wel een nieuwe liefdespartner die in jouw leven past. Er is geen goed of fout moment om te beginnen met daten na een scheiding, maar voordat je daaraan toe bent, is het belangrijk om lekker in je vel te zitten. Volgens datecoach Kala Gower ben je volledig over je vorige relatie heen als je op een ochtend wakker wordt en je realiseert dat je al in tijden geen gedachte over je ex hebt gehad, goed of slecht.

Tot jezelf komen

Als je uit een relatie komt waar je constant gezelschap had, kan het moeilijk zijn om weer te wennen aan het alleen zijn. Dus neem wat tijd voor jezelf! "Elke relatie, of je nu getrouwd bent of niet, heeft tijd nodig om te genezen, ongeacht of het beëindigen ervan jouw idee was of niet", vertelt Gower. Ga op pad met vriendinnen, in je eentje naar de bioscoop of het museum, maak je lievelingsgerechten of ga wandelen. “Leer opnieuw wie je was als persoon, aangezien relaties daar vaak verandering in brengen.”

Toekomst

Tijd voor jezelf helpt je reflecteren op wat er in het verleden is gebeurd en wat je daarvan kunt leren. Schrijf je wensen en verwachtingen op. Waar wil je over drie jaar staan? Wat ben je aan het doen? Met wie wil je zijn? Wat voor persoon zoek je? Neem dat mee in je daten.

Blijf bij jezelf

Denk je erover om je tenen in de datingpool te dompelen? Door gezonde grenzen te stellen, kun je misverstanden, verwarring en frustratie voorkomen die anders zouden kunnen ontstaan tijdens het daten. Wees duidelijk over wat je verwacht, wat je behoeften zijn en wat je niet accepteert. Tegen jezelf én de ander. Dat is voor beide partijen fijner. Het werkt niet om ergens in mee te gaan waar je je eigenlijk niet comfortabel bij voelt: dat gaat uiteindelijk altijd mis. En weer een gebroken hart, daar zit je niet op te wachten.

What about the kids?

Als je kinderen hebt, kan het lastig zijn als er een nieuw iemand in je leven komt. Blijf daarom altijd goed met ze praten en luister naar hoe zij zich voelen. Uiteindelijk geldt: hoe gelukkiger jij bent, hoe gelukkiger je kinderen zullen zijn. En wanneer je na de scheiding concludeert dat het eigenlijk wel goed gaat zonder die partner aan je zijde kun je besluiten je datingleven en moederbestaan lekker gescheiden te houden.

Hoewel het moeilijk zal zijn om een balans te vinden (hallo, eengezinshuishouden) mag daten niet op de laatste plek komen te staan. Veel plezier!

Lifestyle
  • PureWow, Fabulous Mama, AD
  • Adobe Stock