Maakt het leven mooier

Leontine Ruiters emotioneel: 'Ik heb echt in mijn eentje afscheid genomen'

Vier jaar geleden stond het leven van Leontine Ruiters op zijn kop toen ze scheidde van Marco Borsato. Een turbulente en zware tijd volgde, die veel pieken en dalen kende. In haar podcast Lon & Leo, die ze samen heeft met Lonneke Nooteboom, vertelt Leontine over een heftig emotioneel afscheid.

Leontine Ruiters emotioneel: 'Ik heb echt in mijn eentje afscheid genomen'

Leontine Ruiters en Marco Borsato waren 22 jaar samen toen ze in 2020 besloten om te scheiden. En dat betekende niet alleen een afscheid van elkaar, maar ook van het huis waar ze hun kinderen hadden zien opgroeien. Een zeer heftig moment, vertelt ze geëmotioneerd in haar podcast.

Afscheid nemen

In de podcast vertelt Leontine over de zware dag waarop zij het huis waar ze altijd samen gewoond hadden moest verlaten. "Ik heb één keer echt een moment gehad. Dat was echt het laatste moment dat ik in mijn eentje - alles was al weg, de verhuizers waren al geweest - echt de deur achter me dicht heb gedaan."

Terwijl ze erover vertelt, springen haar de tranen in de ogen. "Senna is er geboren en Jada is daar opgegroeid, en Luca was 2 of 2,5 toen hij daar kwam. Dus die herinneringen, dat was vooral eigenlijk wat ik lastig vond", legt ze uit. "Niet het huis, maar de herinneringen die ik daar heb. Dus ik heb echt in mijn eentje afscheid genomen."

Heftige periode

De situatie rondom de scheiding was natuurlijk enorm zwaar. Eerder vertelde Leontine in Open Kaart met Robbert Rodenburg al openhartig over deze periode, en over de depressie die ze opliep.

Hoewel het in het begin best goed ging met Leontine, stortte ze na een tijdje helemaal in. “Ik heb me de eerste twee jaar na de scheiding best wel fijn gevoeld. Ik stond onwijs achter mijn keuze. Dat doe ik nu nog. Maar het echte verwerken en het besef dat je geen gezin meer bent, hakte er op een gegeven moment echt in”, vertelde ze destijds. “Ik heb me toen heel slecht en depressief gevoeld. Dat was voor mij heel angstig. Ik was weleens down, maar depressieve gevoelens had ik nog nooit gehad. Dus daar schrok ik heel erg van.”

Nieuwe liefde

Uiteindelijk besloot ze om hulp te gaan zoeken, en zo kwam ze er langzaam weer bovenop. “Ik heb EMDR gedaan, ik ben aan de hormonen gegaan, ik ben aan de medicijnen gegaan. En uiteindelijk heb ik het gezien als een kans om aan mezelf te gaan werken”, aldus Leontine.

Ondanks alles wat er gebeurd is, benadrukt ze dat er nog steeds ‘heel veel liefde’ tussen haar Marco bestaat. Maar of ze inmiddels weer klaar is voor een nieuwe liefde? “Het is vrij rustig en dat geeft helemaal niet. Wat dat betreft geloof ik in het lot. Ik denk dat je er klaar voor moet zijn als mister right voorbij komt.” Ze besluit: “Marco is een grote liefde geweest en ik geloof dat er nog een grote liefde op mijn pad komt.”

Celebrity
  • Instagram @lonenleo, Beau Monde archief
  • NL Beeld