Maakt het leven mooier

Royal food: het eten dat achter de paleisdeuren wordt genuttigd

Altijd al willen weten wat prinsen en prinsessen eten? Wij ook! We delen een kijkje in de keuken achter de paleisdeuren. Spoiler: veel favorieten zijn verrassend herkenbaar. 

Eten van de royals: koningin Máxima en toenmalig premier Rutte bij een staatsbanket voor de president van India in 2022.

De afgelopen jaren hebben koninklijke fans talloze uren besteed aan het analyseren van het eten achter de paleisdeuren. Heel af en toe geven chefs of leden van koninklijke families een kijkje in de keuken. Wij kijken maar al te graag mee!

Indiase roots voor koningin Victoria

In 1877 werd koningin Victoria keizerin van India. Hoewel ze het land zelf nooit bezocht, werd haar smaak er wel door beïnvloed. Ze was namelijk dol op een goede curry! Lucky her, want in 1887 kreeg ze twee Indiase bedienden die haar favoriete gerechten voor haar bereidden. Ook prinses Kate is dol op curry's, vertelt chef-kok Raghu Deora. Linzencurry met groentekebabs om precies te zijn. Yum!

Indiase curry. Bron: Adobe Stock.

De favoriet van koningin Máxima

Nieuwsgierig naar het favoriete dessert van Máxima? Panqueque y dulce de leche, een typisch Argentijns dessert, zou haar absolute lievelingsgerecht zijn. Dit zoete nagerecht bestaat uit pannenkoeken met zoete melkcrème. En lucky you: je kunt het heel makkelijk zelf maken!

Easy does it voor Meghan

Meghan Markle staat bekend als een grote foodie. De hertogin had zelfs een lifestyleblog, The Tig, waar ze enkele van haar recepten deelde. Een van haar favoriete recepten uit haar The Tig-dagen is avocadotoast, een klassieker waar we niet meer omheen kunnen.

Ook haar courgette pasta met slechts vier ingrediënten blijft een favoriet. "De saus wordt zo romig dat je zou zweren dat er tonnen boter en olie in zitten, maar het zijn alleen maar courgettes, water en een beetje bouillon," vertelde Meghan. Haar geheim? De courgette vier tot vijf uur langzaam koken zodat hij smelt tot een heerlijke, smeuïge saus.

Avocado toast. Bron: Adobe Stock.

Queen Elizabeth loves carrot cake

Koningin Elizabeth was verzot op de zelfgemaakte worteltaart van de chef-koks van Buckingham Palace. En nou doet het toeval dat de chefs het recept voor deze cake hebben gedeeld in boek 'Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace'! Wij weten wel wat we dit weekend gaan bakken...

Koninklijke paddestoelen voor Charles III

Voormalig chef-kok Darren McGrady onthulde aan Express dat koning Charles III dol is op een risotto gemaakt van paddenstoelen die op zijn landgoed te vinden zijn. "Hij houdt van wilde paddenstoelen en neemt zijn chef-koks mee naar Balmoral om hen te laten zien waar de beste paddenstoelen zijn", zegt de chef. "We brachten ze terug naar Buckingham Palace en het waren de meest verbazingwekkende eekhoorntjesbroodjes".

Paddestoelen risotto. Bron: Adobe Stock.

Veel favoriete gerechten van de koninklijke families zijn verrassend herkenbaar. Een duik in onze eigen keuken om deze royal favorieten na te bootsen is niet ondenkbaar!

Royalty
  • Honey kitchen, Beau Monde archief, English Heritage
  • Adobe Stock