Glamour met een knipoog

Huh? Deze royals stalen de show op het witte doek!

Meghan Markle schitterde jarenlang als Rachel in de advocatenserie Suits en Grace Kelly van Monaco nam meerdere awards in ontvangst voor haar acteerwerk. Maar ze zijn niet de enige royals die pronkten op de bioscoopschermen!

royals

Een carrière als filmster in Hollywood is een rol die voor velen niet is weggelegd. Toch is het een aantal royals gelukt om te schitteren op het witte doek. Van Griekse koninklijke sterren tot onbekende prinsessen!

Griekse royal-sterren

In april 2010 verhuisde de Griekse prinses Theodora naar Los Angeles om een ​​acteercarrière na te streven, waarbij ze in bijrollen verscheen onder de naam Theodora Greece. Ze maakte haar televisiedebuut in 2011 als secretaresse Alison Montgomery in de soapserie The Bold and the Beautiful. Daarna verscheen ze in films en series zoals The Great Awakening, Gates of Hades, June en The Assistant.

Theodora is overigens niet de enige Griekse royal die Hollywood verovert. De knappe zoon van kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie Chantal, prins Achileas-Andreas, had óók een rolletje te pakken in The Bold and the Beautiful en schitterde op het doek naast Jennifer Lawrence in de komedie No Hard Feelings.

Meghan's Acteer-skills

Dat Meghan Markle in de serie Suits speelde voordat ze Harry's hart wist te veroveren, is voor velen wel bekend. Maar daar ging een lange weg aan vooraf. Volgens Meghan had ze in het begin van haar carrière enige moeite om rollen te krijgen omdat ze "niet zwart genoeg was voor de zwarte rollen en niet wit genoeg voor de blanke."

Haar eerste optreden op het scherm was een kleine rol als verpleegster in een aflevering van de soapserie General Hospital, een show waarvoor haar vader als lichtregisseur diende. Verder had ze kleine gastrollen in de televisieshows Century City, The War at Home en CSI: NY. En dan werkte ze ook nog als 'koffermeisje' in de spelshow Deal or No Deal en verscheen in Fox's serie Fringe. Megs had het er maar druk mee!

Weerman Charles

Huh? Koning Charles III schitterde als weerman bij de BBC. Wow, die zagen we niet aankomen! En dat is niet het enige. De koning stal ook nog eens de show in een aflevering van The Repair Shop.

Star Trek

Koning Abdullah II van Jordanië verscheen in de openingsscène van de aflevering Investigations van het tweede seizoen van Star Trek. Omdat hij geen lid was van de Screen Actors Guild, had hij geen gesproken regels en verscheen zijn naam niet in de aftiteling.

De koning is overigens groot fan van Star Trek. In 2011 kondigde hij de bouw aan van een resort met Star Trek-thema in de stad Aqaba, maar dat lukte niet en werd in maart 2015 officieel stopgezet.

De befaamde Grace Kelly

Grace Patricia Kelly, ook wel bekend als Grace of Monaco, was een Amerikaanse actrice en prinses van Monaco tot aan haar dood in 1982. Voorafgaand aan haar huwelijk speelde ze in verschillende Hollywood-films waarvoor ze meerdere Awards in ontvangst nam. Ze werd bekend van onder andere Old Lady Robbins, 14 Hours, Dial M for Murder, Mogambo en Country Girl.

Onbekend talent

Clotilde Marie Pascale di Savoia, niet de bekendste naam in ons archief (misschien wel de mooiste), is een Franse actrice die ook wel bekend is als prinses Clotilde van Savoye. Ze is getrouwd met Emanuele Filiberto di Savoia, een lid van het Huis van Savoye en de kleinzoon van Umberto II, de laatste koning van Italië.

De getalenteerde prinses won meerdere prijzen en de titel als "meest veelbelovende actrice". En dat is niet zomaar! Ze speelde in meerdere films en series. De bekendsten zijn Lea, The Man in the Iron Mask, The Code, La Vie en Rose, An Easy Girl, Babysitting en Benedetta.

Inmiddels hebben de meeste sterren hun acteerwerk verruild voor een rol achter de paleisdeuren. Beide leefstijlen zijn lang niet voor iedereen weggelegd, maar één ding is zeker: deze royals weten beide rollen te rocken!

Royalty
  • Beau Monde archief, IMDB, NL Beeld
  • NL Beeld