Glamour met een knipoog

Hemelse smaken én een lust voor het oog: hier moet je zijn voor een high tea

In de negentiende eeuw werd de lunch vroeg geserveerd en het diner pas na acht uur ’s avonds. Dat zorgde 's middags voor trek in iets lekkers. Ook bij de hertogin van Bedford, die rond vier uur thee met lekkernijen liet serveren. Zo is de high tea in het leven geroepen - een traditie die wij maar al te graag voortzetten!
 

high tea

De hertogin van Bedford wist wel wat het goede leven was - theeleuten met lekkernijen, wie houdt daar nou niet van? Uitzoeken waar je dit het beste kan gaan doen, hoeft niet meer. Dat hebben wij alvast voor je gedaan! We zetten de leukste high tea spots op een rij.

Millinger theetuin, Millingen aan de Rijn (Nijmegen)

In de natuur van Nijmegen ligt een verborgen parel: de Millinger theetuin. Zelf noemen ze zich een paradijs in de polder, en na het nuttigen van al het heerlijks op deze oogverblindende locatie snappen we wel waarom! Reserveren voor de high tea is zeker een must, want de theetuin is een geliefde plek onder velen.

Klaverland 9, Millingen aan de Rijn

Piece of Cake, Maastricht

Een afternoon tea, sweet tea of high tea? Bij Piece of Cake weten ze er wel raad mee. Je wordt verwend met hartige hapjes, warme gerechtjes, klassieke scones met clotted cream en jam, vier variërende zoete hapjes en drie soorten thee! Of koffie, dat kan natuurlijk ook.

Boschstraat 60, Maastricht

Theetuin Ik & mijn moeder, Enschede

In hartje Enschede ligt een koetshuis in het groen. Met bloemrijke tuin en een kleurrijke (thee-)huiskamer met houtkachel en kinderhoekje. Op witte, roze en lila geverfde stoeltjes geniet je van de vele theesoorten, begeleid door huisgemaakt lekkers. Jum!

Gronausestraat 12, Enschede

Pilkington’s, Den Bosch

Een high tea stamt oorspronkelijk uit de Victoriaanse tijd, en daar houden ze zich bij Pilkington's graag aan. Hier serveren ze een high tea zoals het hoort, met oogverblindende lekkernijen op een prachtige locatie! En dat in het centrum van Den Bosch.

Torenstraat 5, 's-Hertogenbosch

Waldorf Astoria, Amsterdam

In het hart van onze bruisende hoofdstad vind je in het Waldorf Astoria Hotel het restaurant Peacock Alley. Hier serveren ze geen high- maar een afternoon tea! De gebakjes zien eruit als ware kunstwerkjes, afgestemd op het seizoen. En dat onder begeleiding van live pianospel!

Herengracht 542-556, Amsterdam

Tea Time, Echten

In de statige witte villa in Echten waarin Tea Time gevestigd zit, serveren ze een high tea in Engelse stijl. Donderdagmiddag 10 oktober serveren ze zelfs een Royal Tea de Luxe! José Roeken van Austen Tales neemt je mee naar het Engelse Regency tijdperk met Jane Austen.

Ruinerweg 4, Echten

Genoeg pareltjes dus, waar je van een aangeklede thee kunt genieten. Van statige villa's tot oude koetshuizen! Deze locaties zijn niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar óók voor het oog.

Lifestyle
  • Parool, Millinger Theetuin, Bijzonderplekje.nl, hightea.nl, Foodies
  • Adobe Stock